Se pare ca ar putea fi de fapt ceva in chestionarele de genu "Ce spune cafeaua pe care o comanzi despre personalitatea ta?". In timp ce stiinta nu poate confirma ca preferinta pentru latte te face "monoton", cercetarile au indicat faptul ca bautorii de cafea neagra sunt mai susceptibili de a fi psihopati.

Un articol publicat in revista Appetite a examinat legatura dintre preferintele pentru un gust amar (inclusiv cafea neagra) si trasaturile de personalitate in cazul a 953 de americani.

"Rezultatele ambelor studii au confirmat ipoteza ca preferintele gustului amar sunt asociate cu trasaturi de personalitate rauvoitoare, sadism si psihopatie", se arata in cercetare.

Diferite tipuri de produse alimentare (si aromele) iti pot afecta sentimentele si emotiile in diferite moduri, a constatat studiul.

Asa ca, inainte de a ridica o spranceana cand perechea ta cere un strop de sirop de caramel, ia in considerare acest lucru: "experientele dulci duc la un nivel crescut de amabilitate si au raportat si intentia de a ajuta si un nivel scazut de anxietate, in timp ce experientele gustului amar s-au dovedit a provoca judecati morale mai aspre si ostilitate".