Ciocolata
De multe ori, ciocolata este vazuta ca un factor declansator, dar studiile arata ciocolata, probabil, nu provoaca migrene ci poate ajuta la prevenirea acestora. Este posibil ca oamenii sa tanjeasca dupa ciocolata inainte de a avea o migrena, si acesta sa fie adevaratul declansator.
Cafeaua
Cafeaua poate fi atat buna cat si rea. O ceasca ocazional - o data sau de doua ori pe saptamana - poate ajuta la prevenirea migrenelor. Dar, daca aveti obiceiul de a bea zilnic cofeina, reducerea cantitatii de dimineata ar putea deveni un declansator.
Glutamatul de monosodiu
Mancarea asiatica are o aroma pe care gurmanzii o numesc "umami". Unii oameni invinovatesc aceasta aroma pentru migrene lor, dar studiile spun, in general, ca nu este un declansator al durerilor de cap.
Berea
Berea la dozator contine de aproximativ 25 de ori mai multa tiramina - care induce migrena - ca bere la sticla. Asa ca, daca vrei intr-adevar una rece, cere o sticla. Sau comanda un bourbon.
Vinul rosu
Este considerat a fi un factor declansator, dar un studiu italian care implica mai mult de 300 de persoane nu a stabilit nici o legatura intre migrene si vin rosu. Doar daca nu bei toata sticla - atunci o durere de cap ar putea fi cea mai mica dintre problemele tale.