Ravioli în sos cremos de parmezan, cu nuci și salvie este un preparat fin, cu gust de brânză și aromă de usturoi.
Sosul bogat de parmezan, este înviorat cu vin alb și câțiva fulgi de ardei roșu. Are un gust de vis, mai ales când este servit cu salvie și nuci prăjite.
Deși pare sofisticat, acest preparat este foarte ușor de gătit. Prăjiți niște nuci și salvie proaspătă, faceți un sos cremos de parmezan, apoi aruncați ravioli în acest amestec delicios. Perfect pentru orice seară aglomerată din timpul săptămânii, dar suficient de impresionant pentru a fi pregătit la următoarea întâlnire cu prietenii.
Noi am folost ravioli cu ciuperci, dar puteți folosi orice fel de umplutură, cum ar fi ravioli quattro formaggi, spanac, carne etc.
Acesta este genul de fel de mâncare pe care îl puteți servi pentru prieteni sau familie. Este luxos și reconfortant în același timp, potrivit pentru orice petrecere. Puteți să îl serviți ca fel principal, lângă o salată sau ca antreu.
Este o masă gustoasă care necesită un efort sau o planificare minimă.
Rețeta de ravioli cu sos de vin și parmezan
Ingrediente
- o pungă de ravioli cu ciuperci sau cu umplutura preferată
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de unt nesărat
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 250 ml de smântână cu 20% grăsime
- 55 de grame de parmezan ras
- 50 ml de vin alb sau apă
- 1 linguriță din fiecare: sare + piper negru
- 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu
- aproximativ 10 frunze proaspete de salvie
- 40 de grame de nuci tocate mărunt (opțional)
Mod de preparare
Pregătiți totul înainte de a începe să gătiți: tocați usturoiul mărunt și tocați nucile.
Dați în fiert o oală mare plină cu apă sărată.
Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați nucile, prăjiți-le până când se fragmentează, aproximativ 2 minute. Adăugați frunzele de salvie, gătiți până când devin crocante, aproximativ 1 minut. Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie.
Reduceți focul și adăugați untul. Când untul este topit, adăugați usturoiul și gătiți până când se înmoaie și se parfumează, aproximativ 1 minut. Se adaugă sucul de lămâie. Adăugați vinul alb și fierbeți timp de 2 minute. Se condimentează cu sare și piper.
Turnați smântâna și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 3 minute.
Între timp, adăugați ravioli în oala cu apă clocotită și gătiți, timp de aproximativ 3 minute. Scurgeți, păstrând 60 ml de apă de gătit.
Adăugați parmezanul în sosul de smântână și amestecați bine. Se fierbe la foc mic timp de 1 minut. Adăugați ravioli și amestecați ușor pentru a acoperi ravioli cu sos.
Adăugați un strop din apa în care ați fiert pastele pentru a subția sosul, dacă este necesar. Gustați și ajustați de condimente.
Serviți pastele garnisite cu nuci, salvie crocantă, fulgi de ardei roșu și puțin piper negru. Poftă bună!
Tips & tricks
- pentru această rețetă, puteți folosi ravioli, tortellini sau chiar penne
- puteți înlocui vinul alb cu apă
- puteți adăugați niște pancetta sau bacon
- serviți ca cină cu o salată mare pe post de garnitură pentru 2 persoane sau ca antreu pentru 4 persoane