Atunci când te gândești la votcă, te gândești automat la shot-uri, cocktail-uri, în combinație cu suc de mere etc. Este ingredientul perfect al unei seri cu prietenii în club, dar poate avea și alte utilizări, la care poate nu te-ai gândit până acum.

Votca poate fi folosită și în bucătărie, atunci când vrei să flambezi ceva, pentru macerat fructe sau în deserturi mai îndrăznețe. Dar ce ai zice dacă ți-am spune că poți folosi băutura alcoolică și în alte scopuri?

Prelungește durata de viață a florilor

Odată tăiate și puse în vază, florile se ofilesc în câteva zile, în funcție de cât de rezistente sunt și ce condiții le oferi. Puneți câteva picături de votcă în apa din vază, pentru a prelungi durata de viață a buchetului de flori pe care tocmai l-ați primit. Rețineți: câteva picături, nu mai mult de o lingură! Știm că e ușor să vă ia valul, de asta insistăm să aveți grijă la cantitate...

Curăță geamurile

Dacă vreți să spălați geamurile și nu aveți soluție specială la îndemână sau pur și simplu vreți ceva natural, amestecați votcă cu apă și obțineți o soluție numai bună pentru acest scop. Alcoolul face minuni atunci când vine vorba despre curățat.

Curăță lipiciul de la etichete/ stickere

Știți cât de enervant e când dezlipiți o etichetă de pe un obiect nou și rămâne urmă de lipici? Scăpați de ea foarte simplu, cu un burete de sârmă și puțină votcă. Aveți grijă, dacă suprafața este lucioasă sau pretențioasă, alegeți o cârpă mai moale sau un burete simplu.

Comprese reci

Amestecați o cană de apă și una de votcă și puneți la congelator pentru câteva ore. Folosiți cu încredere în caz că vă loviți sau aveți un accident casnic și e nevoie de gheață pentru a calma durerile. Funcționează bine pentru vânătăi, arsuri sau orice fel de rană care nu e deschisă.

Dezinfectant

Dacă v-ați tăiat sau zgâriat și nu aveți niciun fel de dezinfectant medicinal în casă, votca sau orice alt tip de alcool tare vă poate fi de folos.