Uleiul de măsline poate face minuni pentru tine, chiar și dincolo de bucătărie. Atunci când nu îl folosești la salate, sosuri sau maioneză, te poți bucura de efectele lui asupra organismului, într-o mulțime de alte feluri.
Hidratare
Folosește-l pe pielea deshidratată în sezonul rece, fie că vorbim despre mâini sau față. Datorită antioxidanților, vitaminelor A, D, K și E și efectului anti-bacterial, uleiul de măsline repară pielea uscată și crăpată. Aplică-l seara, pentru a evita să ieși din casă cu acea peliculă grasă pe care o lasă pe piele.
Pentru unghii/ cuticule
Masează-ți unghiile cu câteva picături de ulei de măsline, după ce ți-ai făcut manichiura, pentru a hidrata cuticulele și a le oferi un aspect impecabil. Poți folosi uleiul de măsline și pe post de mască pentru unghii: încălzește-l puțin și ține unghiile în uleiul cald pentru cel puțin 15 minute. Unghia va fi hidratată și va căpăta elasticitate, astfel că nu se va mai rupe așa ușor.
Mască pentru păr
Uleiul de măsline face minuni nu numai pentru piele și unghii, ci și pentru păr. Aplicați o cantitate generoasă de ulei pe toată lungimea părului și lăsați să acționeze câteva ore, apoi spălați. Această mască naturală hidratează părul și îi oferă un aspect lucios și sănătos. Poate fi combinat cu vitamina A, vitamina E și alte uleiuri, pentru un efect mai vizibil.
Curăță tatuajele făcute cu henna
Dacă ești amatoare de tatuaje făcute cu henna, știm că nu îți place momentul acela când încep să se ducă de pe piele și rămân doar pete. Soluția vine tot din sticla cu ulei de măsline: pune ulei pe o dischetă demachiantă și freacă zona pe care vrei să o cureți de henna. Lasă să acționeze cel puțin 10 minute.
Balsam de buze
Amestecă balsamul de buze pe care îl folosești în mod normal cu câteva picături de ulei de măsline, pentru un plus de hidratare.
Leac pentru durerea de urechi
Uleiul de măsline cald, combinat cu usturoi este un remediu naturist pentru durerile de urechi. Usturoiul are efect antiinflamator, iar uleiul conține polifenoli, care ajută la tratarea infecțiilor superficiale.
Elimină sforăitul
O linguriță de ulei de măsline înghițită seara, înainte de culcare, vă poate ajuta să vă luați adio de la sforăit. Uleiul are efect hidratant și emolient asupra căilor respiratorii, iar uscăciunea de la nivelul lor este, cel mai adesea, cauza sforăitului.
Îngrijirea obiectelor din piele
Canapele, fotolii din piele, haine și chiar încălțăminte - toate își pot recăpăta aspectul de nou și strălucitor cu ajutorul unei cantități mici de ulei de măsline aplicată pe suprafața lor.
Demachiant
Dacă nu ai la dispoziție un demachiat pentru ten, poți folosi foarte bine uleiul de măsline pentru a îndepărta machiajul. Acesta topește pur și simplu make-up-ul de pe ten, chiar și pe cel waterproof, și lasă pielea curată și hidratată.
Tu cum folosești uleiul de măsline în afara bucătăriei? Mai știi și alte trucuri? Împărtășește-le în comentarii!