Avocado si vegetale cu frunze verzi
Cercetarile au aratat ca fructele de avocado asociate cu vegetalele cu frunze verzi pot creste absorbtia nutrientilor din zarzavaturi cu 400%. Dupa mai multe studii, s-a concluzionat ca adaugarea de grasimi sanatoase, cum ar fi avocado sau ulei de masline creste absorbtia unor substante nutritive din plante numite carotenoide, esentiale pentru sanatatea ochilor, a pielii si a sistemului imunitar. Alte studii au demonstrat ca fructele de avocado asociate cu rosiile cresc absorbtia de licopen cu 200%, iar atunci cand sunt combinate cu morcovi, cu mai mult de 600 de procente.
Ulei de masline si salata
Similar cu asocierea de avocado si cu vegetale cu frunze verzi, uleiul de masline creste absorbtia carotenoidelor din salata. Pentru a face o hranitoare, foloseste o parte ulei de masline extra virgin si o parte otet balsamic sau suc de citrice pentru dressing.
Mango si vegetale cu frunze verzi
Vitamina C creste absorbtia fierului si atunci cand vine vorba de vegetale cu frunze verzi si alte plante care contin fier, le putem da un impuls pentru a obtine mai multe din ele. Un singur mango contine 100% din doza zilnica recomandata de vitamina C, care ajuta la obtinerea unui sistem imunitar sanatos, o piele frumoasa si o inima sanatoasa.
Ierburi aromate si comdimente, asociate cu carnea si mancarurile grase
Ierburile si condimentele contin vitamine, minerale si alti mai mult de 2.000 de nutrienti. Intr-un studiu al Penn State University, cercetatorii au descoperit ca un amestec de plante aromate si condimente, adaugat la o masa grasa ar putea reduce unele dintre efectele negative ale aportului ridicat de grasimi. Studiile au indicat o reducere de 30% a trigliceridelor dupa o masa grasa care a inclus ierburi aromatice si condimente, in comparatie cu aceeasi mancare fara ierburi si condimente.
Combina citricele cu ceaiul verde
Ceaiul verde este bogat intr-un compus numit epigalotechin galat, una dintre catechinele din ceai, care a fost asociata cu metabolismul crescut, arderea grasimilor si blocarea eliberarii de histamina asociata cu alergii atunci cand este consumata in timp.
Cercetarile au aratat, de asemenea, ca asocierea cu citrice, o excelenta sursa de vitamina C, creste absorbtia catechinelor de pana la 5 ori.