Supele de legume, fie că le servim în varianta cremă sau obișnuite, sunt o alegere delicioasă, sănătoasă și foarte hrănitoare pentru prânz. Mai ales în sezonul rece, dar nu numai, supele de legume ne asigură cantitatea necesară de vitamine și ne ajută să ținem la distanță microbii și răcelile.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și sănătoasă de supă cremă de spanac, hrănitoare și foarte consistentă. Este o alegere perfectă și pentru prânzul copiilor, mai ales dacă nu le place spanacul sub altă formă. 

Supă cremă de spanac
Timp total 30 minute

Ingrediente

1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 căței de usturoi 1 cartof 500 g spanac congelat supă de pui sau legume sare piper smântână pentru gătit crutoane pentru servit

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa și usturoiul și puneți-le la călit în puțin ulei de măsline. Asezonați cu sare și piper și, când s-au călit, adăugați spanacul dezghețat și cartoful tăiat cubulețe.

Turnați supa de pui sau de legume sau apă și lăsați să fiarbă la foc potrivit, 15-20 de minute, până când cartoful este fiert. Lăsați să se răcească 10 minute și pasați supa cu ajutorul unui blender vertical.

Adăugați smântână lichidă după gust și amestecați. Serviți supa cu crutoane.

Poftă bună!