In primul rand, la baza alimentatiei tale trebuie sa stea fructele si legumele crude, in special legumele cu frunze un verde inchis. Fructele si legumele portocalii, galbene sau rosii sunt de asemenea indicate, fiindca au multi antioxidanti. Se recomanda consumul de cruditati la fiecare masa.

Si grasimile sunt utile pentru sanatatea ficatului, dar trebuie alese cu atentie pentru ca unele duc la suprasolicitarea ficatului si a vezicii biliare. Sunt recomandate cele naturale din alimente neprocesate: peste, nuci, alune, seminte, avocado, ulei de masline virgin. Evita grasimile procesate, hidrogenate, cum ar fi margarina sau mezelurile.

Sunt de evitat, de asemenea, ciocolata si alte dulciuri procesate, sau sucurile din comert. Majoritatea toxinelor introduse in corp trec prin ficat, asa ca e bine sa le ocolesti pe toate, de la alcool pana la indulcitorii artificiali.

In aceasta perioada este recomandat consumul de ulei de masline virgin, broccolil, rosii, sfecla, ardei gras rosu, merisoare, fructe de padure, seminte de in. Apa ajuta la detoxifierea corpului in general, asa ca e bine sa bei cantitati generoase in fiecare zi.