Tipul si cantitatea de alimente pe care le mananci joaca un rol important pentru nivelul tau zilnic de energie. De fapt, stiai ca alimentele bogate in grasimi si calorii te pot face sa te simti obosita, din moment ce au nevoie de mai multa energie pentru a fi digerate? A venit, deci, momentul sa faci alegeri mai inteligente cu privire la ceea ce mananci.

1. Orez brun
Bogat in mangan, mineral care ajuta la producerea de energie din proteine si carbohidrati, acesta te ajuta sa menti un nivel ridicat de energie pe tot parcursul zilei. Un ingredient versatil, orezul brun poate fi servit ca un fel de mancare cu proteinele tale slabe preferate.

2. Cartofi
Bogati in carbohidrati, cartofii te vor ajuta in lupta impotriva oboselii la pranz. Incearca piure sau taie-i fasii, arunca putin ulei si baga-i la copt ca o alternativa mai sanatoasa la cartofii prajiti.

3. Miere
O lingura de miere este echivalentul natural al unei bauturi energizante.Cu un indice glicemic scazut, acest indulcitor natural actioneaza ca un combustibil muscular eliberat in timpul exercitiilor si ajuta in reaprovizionarea muschilor post- antrenament. Adauga o lingurita dulce la iaurtul de dimineata sau la ceaiul de la pranz.

4. Banana
Pentru ca sunt compuse in mare parte din zaharuri (glucoza, fructoza si zaharoza) si fibre, bananele sunt un aliment energetic foarte simplu de manevrat.

5. Mar
Nu numai ca un mar pe zi tine doctorul departe, dar iti da, de asemenea, si energie. Bogate in fibre, merele necesita mai mult timp pentru a fi digerate, astfel incat iti vor ajuta corpul pe parcursul intregii zile.