Chifteluțele sunt un preparat care, în mod clasic, se face din carne tocată, dar poate fi preparat din orice vă place, inclusiv pește sau diverse legume. Chifteluțele de legume sunt mai ușoare pentru digestie, iar dacă conțin doar legume, pot fi preparate și savurate în perioada postului foarte bine.
Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de Arancini, adică chifteluțe în stil italian, făcute din orez cu bacon și mazăre și umplute cu mozzarella. Sunt delicioase și ușor de făcut și le puteți prepara oricând pentru o cină sau un prânz în familie, iar copiii le vor adora.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 2 lingurițe ulei
- 2 lingurițe unt
- 1 ceapă
- 150 g bacon
- 250 g orez
- 1/2 pahar de vin
- sare
- piper
- 100 g mazăre
- pătrunjel
- 150 g parmezan
- 150 g mozzarella
- făină
- 2 ouă
- pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Tocați mărunt ceapa și baconul și puneți-le la călit în ulei și unt. Amestecați bine și, când s-au călit, adăugați orezul și vinul. După ce vinul s-a evaporat, puneți o cană de apă și lăsați să fiarbă. Amestecați și mai adăugați apă pe parcurs, până când orezul este fiert. Acesta va absorbi lichidul complet.Adăugați mazărea și mai lăsați pe foc 2-3 minute, după care opriți. La final, adăugați pătrunjelul tocat fin și parmezanul dat pe răzătoare și amestecați bine. Tăiați mozzarella cubulețe, iar când compoziția s-a răcit, vă puteți apuca să modelați chifteluțele.
Formați în mână o bilă, iar în interior puneți un cubuleț de mozzarella. Modelați așa încât mozzarella să fie bine acoperită de orez. Dați chifteluțele prin făină, ou și pesmet, exact ca pe șnițele.
Prăjiți chifteluțele în ulei încins, până când s-au rumenit bine pe toate părțile.
Poftă bună!