O rețetă tradițională românească de ardei umpluți cu orez și urdă, un fel principal delicios și ușor de preparat.

Ardei umpluți cu orez și urdă

Ardeii umpluți cu urdă sunt un pic mai inediți, dar au un gust deosebit care te va surprinde plăcut.

Rețeta este perfectă pentru mesele în familie sau ocazii speciale. E sănătoasă, versatilă și sigur va fi pe placul tuturor. Se prepară ușor și rapid, așa că e ideală pentru zilele în care vrei ceva gustos fără prea mult efort.

Dacă vrei să impresionezi fără să petreci ore în bucătărie, încearcă această rețetă!

Preparare 20 minute
Gătire 1 oră
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 8 ardei grași de dimensiune medie
  • 150 grame orez
  • 300 grame urdă
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 legătură de mărar
  • 500 ml suc de roșii
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Spală ardeii, taie un capac în partea de sus și scoate semințele cu grijă.

Toacă ceapa mărunt și rade morcovul. Într-o tigaie, călește ceapa și morcovul în puțin ulei până se înmoaie. Adaugă orezul spălat și amestecă bine.

Adaugă apă cât să acopere orezul și lasă să fiarbă la foc mic până când orezul este aproape fiert.

Într-un bol, amestecă urda cu orezul fiert, ceapa și morcovul călite. Adaugă sare, piper și mărar tocat după gust.

Umple ardeii cu amestecul de urdă și orez. Așază-i într-o tavă termorezistentă. Toarnă deasupra sucul de roșii și un pahar (200 ml) de apă.

Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C și coace ardeii timp de 30-40 de minute, sau până când sunt fragezi.

Sfaturi extra

  • Poți adăuga și alte ingrediente în umplutură, cum ar fi carne tocată, ciuperci sau legume.
  • Pentru un plus de savoare, poți adăuga puțin usturoi în sosul de roșii.
  • Servește ardeii calzi, cu smântână sau iaurt deasupra.
  • Ardeii umpluți se pot păstra la frigider și sunt chiar mai gustoși a doua zi.