Pentru zilele cand ai pofta de fast-food, mai bine prepara acasa aceasta reteta.

Aripioare De Pui Buffalo
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 1/2 cana faina
  • 1/4 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita boia iute
  • 1/4 lingurita de sare
  • 10 aripioare de pui
  • ulei pentru prajit
  • 1/4 cana unt
  • 1/4 cana sos iute
  • piper negru macinat
  • pudra de usturoi

Mod de preparare

1. Intr-un castron mic, se amesteca impreuna faina, boia de ardei, piper rosu si sare. Se pun aripile de pui intr-un castron si se presara amestecul de faina peste ele, pana cand acestea sunt acoperite uniform. Se acopera si se lasa la frigider timp de 60-90 de minute.

2. Se incalzeste uleiul intr-o friteuza la 190C. Se amesteca untul, sos iute, piper si praf de usturoi intr-o cratita mica, la foc mic. Se ia de pe foc si se pune deoparte pentru servire.

3. Se lasa aripioarele la prajit timp de 10-15 minute. Se iau de pe foc, se pun aripile in castron, se adauga amestecul de sos fierbinte si se servesc.