Pentru zilele cand ai pofta de fast-food, mai bine prepara acasa aceasta reteta.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 1/2 cana faina
- 1/4 lingurita boia dulce
- 1/4 lingurita boia iute
- 1/4 lingurita de sare
- 10 aripioare de pui
- ulei pentru prajit
- 1/4 cana unt
- 1/4 cana sos iute
- piper negru macinat
- pudra de usturoi
Mod de preparare
1. Intr-un castron mic, se amesteca impreuna faina, boia de ardei, piper rosu si sare. Se pun aripile de pui intr-un castron si se presara amestecul de faina peste ele, pana cand acestea sunt acoperite uniform. Se acopera si se lasa la frigider timp de 60-90 de minute.2. Se incalzeste uleiul intr-o friteuza la 190C. Se amesteca untul, sos iute, piper si praf de usturoi intr-o cratita mica, la foc mic. Se ia de pe foc si se pune deoparte pentru servire.
3. Se lasa aripioarele la prajit timp de 10-15 minute. Se iau de pe foc, se pun aripile in castron, se adauga amestecul de sos fierbinte si se servesc.