Ostropelul din aripioare de pui este un fel de mâncare tradițional, delicios și care ne aduce aminte de copilărie, de gustul mâncării pe care o preparau bunicile noastre.
La fel ca și alte feluri de mâncare, ostropelul se numără printre alimentele românești care nu au echivalent în străinătate. Prin urmare, este văzut ca un element de bază al bucătăriei tradiționale românești.
Combinația de carne de pui cu sos de roșii, usturoi și mămăligă este delicioasă și potrivită pentru o cină în familie sau un prânz delicios.
Puteți face ostropel din orice parte a puiului: piept, pulpe, mai multe bucăți combinate, dar astăzi vă propunem o rețetă de ostropel din aripioare de pui, o rețetă ușoară și care se prepară foarte repede.
Cum se prepară ostropel din aripioare de pui
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- 2 cepe
- 400 g roșii cubulețe
- foi de dafin
- sare
- piper
- cimbru
- 4-5 căței de usturoi
- 1/2 pahar de vin
- câteva linguri de ulei
- 2 căni supă de pui sau apă
- mămăligă pentru servit
Mod de preparare
Curățați și spălați aripioarele de pui. Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Puneți ulei într-un vas pe foc. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți pentru câteva minute, apoi puneți aripioarele și vinul.Când vinul s-a evaporat, turnați apa sau supa de pui fierbinte. Asezonați cu sare și piper, puneți frunzele de dafin și cimbrul. Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă 20 de minute.
Adăugați cubulețele de roșii sau pasta de roșii și mai lăsați pe foc până când sosul scade și aripioarele sunt gătite. La final, dacă simțiți nevoia, mai adăugați 2 căței de usturoi zdrobiți și amestecați.
Serviți ostropelul cu mămăligă. Poftă bună!