Aripioarele de pui la cuptor în stil coreean, crocante și picante, sunt  sunt atât de gustoase încât nimeni nu va ghici că nu au fost prăjite în ulei.

Aripioare de pui la cuptor, în stil coreean

Aripioarele de pui crocante la cuptor, în stil coreean, au un gust dulce-picant și sunt atât de gustoase, încât nimeni nu va ghici că nu au fost prăjite în ulei. Fragede la interior și cât se poate de savuroase, acestea sunt perfecte pentru o cină din weekend, când vă propuneți să urmăriți un meci, un film sau un serial alături de familie sau prieteni.

Secretul pentru puiul coreean picant stă într-un condiment ce se găsește în magazinele cu produse asiatice. Se numește sos Gochujang, adică o pastă de ardei iute ce are un gust dulce-picant.

În plus, ghimbirul proaspăt face magie în această rețetă. Însă, dacă nu îl puteți găsi, îl puteți înlocui cu două lingurițe de ghimbir măcinat.

Un avantaj al acestei rețete de aripioare de pui crocante la cuptor, în stil coreean, este că nu trebuie să folosiți ulei. Astfel, acest mod de a prepara aripioarele de pui este mai sănătos decât altele și nici nu veți avea de curățat și de aruncat ulei după ce gătiți.

Rețeta de aripioare de pui la cuptor, în stil coreean

Preparare 10 minute
Gătire 55 minute
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

Ingrediente pentru aripioarele de pui

  • Un kilogram de aripioare de pui
  • O jumătate de lingură de praf de copt
  • O jumătate de linguriță de sare
  • Un sfert de linguriță de piper negru
  • O linguriță de ceapă granulată
  • O linguriță de usturoi granulat

Ingrediente pentru sosul coreean

  • 3 linguri de pastă coreeană de ardei iute Gochujang
  • Două linguri de sos de soia
  • Două linguri de oțet din vin de orez
  • Două linguri de miere de albine
  • O lingură de ulei de susan
  • O lingură de ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare, sau două lingurițe de ghimbir măcinat
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt sau două lingurițe de usturoi granulat

Ingrediente pentru ornat

Mod de preparare

Spălați și curățați aripioarele de pui.

Pentru a coace aripioarele crocante în cuptor, trebuie să începeți cu ingredientul magic. Adică praful de copt. Acesta ajută la formarea crustei crocante. Combinați-l cu sarea și ceapa granulată, într-un bol mic.

Apoi, tamponați aripioarele de pui cu prosoape de hârtie, pentru a le usca cât mai bine, după care adăugați-le într-un bol separat, unul suficient de mare.

Presărați jumătate din amestecul de praf de copt pe aripile de pui și amestecați bine ca să le acoperiți. Presărați cantitatea rămasă și amestecați din nou, până când aripioarele sunt acoperite uniform.

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius și tapetați o tavă mare de copt cu folie de aluminiu. Apoi, puneți grătarul pentru cuptor deasupra foliei. Pulverizați ușor grătarul cu spray antiaderent.

Așezați aripioarele de pui pe grătar, astfel încât să existe suficient spațiu între ele. Altfel, nu se vor găti uniform. Dați-le la cuptor pentru 30 de minute, apoi întoarceți-le și dați-le din nou la cuptor, pentru încă 20 - 25 de minute.

Între timp, pregătiți sosul coreean. Într-o cratiță mică, puneți sosul Gochujang, sosul de soia, oțetul de vin de orez, mierea de albine, uleiul de susan, ghimbirul și usturoiul măcinat. Încălziți la foc mediu-mare, amestecând din când în când.

Odată ce sosul ajunge să clocotească lent, reduceți focul la mediu și lăsați-l la fiert pentru 15 minute. În acest sfert de oră, sosul va începe să scadă și să se îngroașe. Luați cratița de pe foc și lăsați-o deoparte.

Când aripioarele de pui sunt gata, scoateți-le din cuptor și puneți-le într-un bol mare. Turnați sosul coreean picant deasupra și amestecați-le pentru a le acoperi bine cu sos. La final, adăugați semințe de susan prăjite și ceapă verde tocată.

Ponturi pentru cele mai bune aripioare crocante la cuptor, în stil coreean

Câteva ponturi vă pot ajuta să obțineți cel mai bun rezultat atunci când gătiți această rețetă. În primul rând, este foarte important să vă asigurați că uscați bine aripioarele de pui înainte de a le acoperi cu amestecul de praf de copt, astfel încât acesta să se lipească de carne.

La fel de important este să nu uitați să stropiți tava de cuptor cu spray antiaderent sau cu ulei, astfel încât aripioarele de pui să nu se lipească în timpul coacerii.

Mai este bine să aveți în vedere faptul că pasta coreeană de ardei iute Gochujang este picantă. Dacă vreți ca aripioarele de pui să fie mai puțin picante, puteți reduce cu o lingură cantitatea de pastă folosită.

Un ultim pont este să amestecați din când în când sosul, dacă preferați să îl lăsați să fiarbă la foc mic. Altfel, el se poate lipi de fundul cratiței.