Aripioarele de pui pot fi gătite într-o mulțime de feluri și sunt delicioase oricum, datorită cantității mari de grăsime pe care o conțin. Este drept că nu sunt tocmai prietenoase cu silueta, dar, dacă le combinăm cu salată sau cu un sos ușor, pot fi savurate fără probleme. 

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de aripioare în stil marocan, condimentate și rumenite la cuptor. Le puteți face și pe grătar și, de asemenea, puteți renunța la anumite condimente dacă nu vă plac. 

Aripioare de pui în stil marocan, cu sos de iaurt
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță paprika
  • 1 linguriță chimion
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță ghimbir
  • 1/4 linguriță chilli
  • 1/2 linguriță turmeric
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 250 g iaurt grecesc
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță miere
  • mentă proaspătă
  • pătrunjel
  • 2 căței de usturoi

Mod de preparare

Spălați și curățați aripioarele de pui. Puneți-le într-un bol, adăugați peste ele uleiul și condimentele și amestecați bine, de preferință cu mâna, pentru ca aromele să se distribuie uniform peste aripioare.

Lăsați aripioarele la frigider, la marinat, cel puțin o jumătate de oră. Cu cât aveți mau mult timp la dispoziție să le lăsați, cu atât mai bine. Dacă puteți, puneți aripioarele de seara la marinat și lăsați-le peste noapte.

Așezați aripioarele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și acoperiți cu folie de aluminiu. Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute sau până când aripioarele sunt rumenite. Verificați din când în când și întoarceți aripioarele pe toate părțile.

Între timp, pregătiți sosul. Zdrobiți usturoiul și amestecați-l cu zeama de lămâie, mierea, uleiul de măsline. Turnați iaurtul peste și amestecați. Presărați mentă și pătrunjel proaspăt tocate.

Serviți aripioarele cu sosul de iaurt. Poftă bună!