Este perfecta pentru sandvisuri, insa noi preferam sa o mancam calda, abia scoasa din cuptor.

Bagheta frantuzeasca
Timp total 1 oră și 50 minute

Ingrediente

1 cana de apa 2 1/2 cesti de faina de paine 1 lingura de zahar 1 lingurita de sare 1 1/2 lingurita drojdie 1 galbenus de ou 1 lingura de apa

Mod de preparare

1. Se pun apa, faina, zaharul, sarea si drojdia in tava masinii de paine. Se utilizeaza conform instructiunilor.

2. Dupa incheierea ciclului, se pune aluatul intr-un castron uns. Se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand se dubleaza in volum.

3. Pe o suprafata usor pudrata cu faina, se ruleaza aluatul intr-un dreptunghi. Se taie aluatul pe jumatate, creand doua dreptunghiuri. Se ruleaza fiecare jumatate de aluat, formand doua baghete. Se aseaza la o distanta de 3 centimetri pe o foaie de copt unsa. Se fac taieturi diagonale peste paini la fiecare 2 centimetri. Se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 30-40 de minute sau pana cand se dubleaza in volum.

4. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se amesteca galbenusul de ou cu 1 lingura de apa; se perie painea cu acest amestec.

5. Se coc baghetele timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit.