Este perfecta pentru sandvisuri, insa noi preferam sa o mancam calda, abia scoasa din cuptor.
Timp total 1 oră și 50 minute
Ingrediente
1 cana de apa 2 1/2 cesti de faina de paine 1 lingura de zahar 1 lingurita de sare 1 1/2 lingurita drojdie 1 galbenus de ou 1 lingura de apaMod de preparare
1. Se pun apa, faina, zaharul, sarea si drojdia in tava masinii de paine. Se utilizeaza conform instructiunilor.2. Dupa incheierea ciclului, se pune aluatul intr-un castron uns. Se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand se dubleaza in volum.
3. Pe o suprafata usor pudrata cu faina, se ruleaza aluatul intr-un dreptunghi. Se taie aluatul pe jumatate, creand doua dreptunghiuri. Se ruleaza fiecare jumatate de aluat, formand doua baghete. Se aseaza la o distanta de 3 centimetri pe o foaie de copt unsa. Se fac taieturi diagonale peste paini la fiecare 2 centimetri. Se acopera si se lasa sa creasca intr-un loc cald timp de 30-40 de minute sau pana cand se dubleaza in volum.
4. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se amesteca galbenusul de ou cu 1 lingura de apa; se perie painea cu acest amestec.
5. Se coc baghetele timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit.