Pâine

Pâine împletită cu brânză și ceapă

Învață cum să faci o pâine împletită cu brânză și ceapă, perfectă pentru orice ocazie. Este perfectă pentru a fi servită ca aperitiv, gustare sau chiar ca fel principal.

Focaccia cu roșii. Cea mai bună rețetă și trucuri pentru o coacere perfectă

Descoperă rețeta de focaccia cu roșii, un deliciu culinar italian. Află istoria sa fascinantă, secretul ingredientelor de calitate și tehnici pentru a o coace la perfecțiune.

Ciabatta cu măsline - rețeta simplă, crocantă și cu miez pufos

Perfectă pentru mic dejun, prânz sau cină, această ciabatta cu masline este o alegere ideală pentru orice iubitor de pâine și gustări sănătoase.

Ciabatta - rețeta originală de pâine italiană. Cum se prepară și cu se se mănâncă

Nimic nu se compară cu o pâine ciabatta artizanală de casă, care este moale la interior și crocantă la exterior și are o aromă extraordinară.

Naan - pâine indiană cu unt și usturoi

Naan este o paine indiana foarte gustoasa, plată, dospită, coaptă în cuptor sau prăjită, pe care o poti prepara la tine acasa. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Turtă de mălai. Rețeta țărănească de pâine cu mălai

Turta de mălai sau pâinea cu mălai este o rețetă tradițională românească. Pentru cine știe să facă mămăligă sau pâine, este floare la ureche să prepare turta de mălai.

Focaccia cu parmezan

Atunci când vine vorba despre alternative pentru pâine, focaccia se numără printre opțiunile cele mai populare. Originară din bucătăria italiană, focaccia a devenit cunoscută în toată lumea. O puteți prepara simplă, sub formă de pâine. Cu parmezan, cu roșii, cu rozmarin proaspăt sau doar cu ulei de măsline. Astăzi vă propunem o rețetă de focaccia cu parmezan, delicioasă și ușoară, care poate fi servită atât ca atare, pe post de gustare, cât și pe post de pâine care însoțește alte alimente.

Ruladă din pâine cu cremă de brânză și somon

O ruladă aperitiv este o alegere excelentă pentru o ocazie când aveți musafiri și nu știți ce să pregătiți mai repede. Arată spectaculos pe platou, este delicioasă, rapidă și simplu de făcut. O puteți prepara fără să fie o ocazie specială, și savura ca gustare, mic dejun sau o puteți lua la pachet, pentru că este foarte bună și rece.

Croque Monsieur

Croque Monsieur este, așa cum sugerează și numele, un sendviș clasic franțuzesc, care se face în pâine. Este delicios, simplu de făcut, se servește cald și se potrivește atât pentru micul dejun, cât și ca gustare. 

Sandwich Reuben cu carne de vită

Se întâmplă de multe ori să ne rămână resturi de friptură de vită, la grătar sau la tavă, pe care nu le putem reîncălzi ulterior. Dar le putem transforma într-un alt fel de mâncare, astfel că nu vom risipi carnea rămasă și vom avea o idee nouă de preparat, pornind de la același ingredient. Dacă v-au rămas câteva felii de carne de vită gătită, le puteți transforma într-un sandwich delicios și ușor de făcut, potrivit pentru orice masă și pentru toate gusturile. Sandwich-ul Reuben este un preparat american, care a devenit cunoscut în toată lumea. Ingredientul principal este, așa cum probabil ați dedus, carnea de vită.

Papară cu pâine și ouă

Atunci când auzi de papară, te gândești automat la omleta țărănească. Dar papară are și altă semnificație, fiind un preparat cu felii de pâine, ouă și brânză, rumenit la cuptor. Este ideală ca aperitiv, mic dejun sau pe post de gustare și este delicioasă atât caldă, cât și rece.  Papara este un preparat economic, pentru că se face din ingrediente la îndemână, pe care oricine le ar în frigider. Este o rețetă rapidă pe care o puteți prepara și savura de câte ori aveți poftă de ceva dulce. 

Pâine împletită cu aluat dulce

Mirosul de pâine făcută în casă, proaspăt scoasă din cuptor, este irezistibil pentru oricine. Mai ales dacă vorbim despre o pâine împletită, cu un aluat ușor dulce, care aduce mai degrabă a produs de patiserie decât a pâine clasică. Astăzi vă propunem o rețetă de pâine împletită, pe cât de aspectuoasă, pe atât de gustoasă. O pâine dintr-un aluat dulce, pe care la final o puteți unge cu miere și servi pe post de desert. 

Pâine de casă fără frământare

Mulți oameni se feresc de aluatul care necesită frământare și, implicit, de preparatele pentru care este nevoie de aluat făcut în casă. Dar există și rețete de aluat care nu necesită frământare și care se fac rapid și ușor.  Pâinea și chiar cozonacul sunt două exemple de astfel de preparate pentru care nu trebuie să vă bateți capul cu frământatul. O astfel de rețetă de pâine vă propunem și noi, astăzi. Tot ce aveți de făcut este să amestecați ingredientele și să le lăsați la dospit peste noapte, după care să coaceți pâinea. 

Sandvici cald cu ou și bacon

Un sandvici cald este o idee excelentă atunci când aveți poftă de o gustare mai consistentă sau pe post de mic dejun. Rumenit la exterior și umplut cu ce vă place, alături de o cafea caldă sau un ceai... sună ca un început de zi perfect, nu-i așa? Astăzi vă propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Un sandvici cald, cu bacon și ou ochi, cu cașcaval topit și rumenit în unt. Dacă deja v-am făcut poftă și aveți ingredientele la îndemână... ce mai așteptați?!

Tortillas făcute în casă

Există multe sortimente de pâine și derivate care pot fi făcute în casă. De la pite grecești, până la lipii arăbești și de la ciabatta italiană până la tortilla mexicană. Toate au farmecul lor și un gust aparte și modalități originale de servire.  Astăzi vă propunem o rețetă de tortilla făcută în casă. O puteți savura ca atare sau o puteți folosi pentru a prepara tacos acasă. Spre deosebire de pâinea obișnuită și de lipii, la tortilla nu se pune drojdie, pentru că nu trebuie să crească, ci trebuie să rămână subțire. 

Chifle pentru burgeri

Dacă faceți burgeri acasă, trebuie să încercați să faceți tot voi și chiflele. Gustul nu se compară cu al chiflelor cumpărate, iar satisfacția că ați făcut voi burgerul de la zero este pe măsură. Puteți face chiflele și pentru a le savura pur și simplu, nu neapărat pentru burger. Se potrivesc perfect în orice combinație, mai ales calde, cu puțin unt. 

Focaccia cu rozmarin și usturoi

Dintre toate felurile de pâine, focaccia este cea mai aromată, cea mai gustoasă și singura pe care nu o poți refuza, orice ar fi. Celebra rețetă de pâine italiană a devenit cunoscută în toată lumea și a început să câștige din ce în ce mai mult teren.  Focaccia pornește de la rețeta de bază a pâinii, doar că are o cantitate ceva mai mare de ulei de măsline și este foarte aromată. Cu usturoi, cu rozmarin, cu parmezan, cu măsline, cu busuioc... și lista poate continua. O puteți savura cu orice, de la salate până la ciorbe și supe. Caldă sau rece. Cu unt sau simplă.  Dacă deja înghițiți în sec, trebuie să încercați această rețetă de focaccia cu usturoi și rozmarin. Se face ușor și vă garantăm că, odată ce o gustați, o veți face de fiecare dată când veți avea ocazia. 

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Chifteluțe marinate în sos de roșii

Chifteluțele marinate fac parte din categoria mâncărurilor care ne aduc aminte de copilărie și de gustul mâncării preparate de mama sau bunica. Sunt un fel de mâncare care nu lipsește din nicio bucătărie românească și pe care oricine îl cunoaște.  Chifteluțele marinate sunt excelente alături de piure de cartofi, dar pot fi servite la fel de bine și simple, doar cu sos și pâine, sau alături de o porție de spaghete.  Totuși, combinația de sos de roșii cu piure rămâne cea mai populară și cea mai iubită. Pentru această rețetă puteți folosi orice fel de carne tocată aveți: de vită, de porc sau de curcan, dacă nu vreți să fie foarte grase. Puteți face de la început sosul sau puteți savura chifteluțele ca atare și abia a doua zi să faceți sosul. Aveți două feluri de mâncare diferite, pornind de la același preparat de bază. 

Frigănele sau pâine dată prin ou - micul dejun al copilăriei

Dacă este un mic dejun care ne aduce aminte de copilărie, cu siguranță este vorba despre frigănele. Sau pâine în ou, sau oricum doriți să le numiți. Le făceau mamele și bunicile noastre, atunci când ceream ceva dulce sau ca mic dejun, cu zahăr tos deasupra și cu o cană de ceai sau lapte.  Nimic nu se compară, dimineața, cu mirosul de pâine prăjită în ou, dar mai ales cu gustul ei. Te duce instant cu gândul la copilărie, oricât de departe ai fi de casa părintească și oricât de mult timp a trecut de atunci.  Gustarea noastră preferată poate fi și gustarea preferată a copiilor noștri, așa că am adaptat puțin rețeta originală și astăzi vă propunem o variantă de frigănele aromată, parfumată cu zahăr vanilat, numai bună pentru o dimineață în familie.

Garlic bread - cel mai gustos mod de a savura pâinea

Sigur ați auzit de garlic bread. Sau pâine cu usturoi, pe românește. Se găsește congelată, la supermarket, dar este și mai gustoasă atunci când este făcută în casă.  Pâinea cu usturoi este o gustare delicioasă, care se face extrem de simplu și pentru care aveți nevoie de foarte puține ingrediente. Dacă aveți o franzelă din ziua precedentă, care s-a uscat, o puteți transforma într-o delicioasă pâine cu usturoi (garlic bread).

Cum să faci lipii (pâine libaneză) perfecte

Lipia libaneză este una dintre cele mai gustoase sortimente de pâine pe care le-am încercat. Se face ușor și o puteți savura cu orice, de la supe cremă, până la salată de vinete, hummus etc.

Bagheta frantuzeasca

Este perfecta pentru sandvisuri, insa noi preferam sa o mancam calda, abia scoasa din cuptor.

Sandvis mediteranean

2 felii de paine 1 lingura ulei de masline 50 grame branza Mozzarella, maruntita 25 grame branza Feta, maruntita 2 cani spanac prospat 4 felii de rosii 2 linguri de masline, taiate marunt 1 lingura ceapa rosie, taiata marunt 2 linguri de bucuioc, maruntit 1 catel de usturoi, pisat piper negru

Focaccia, o reteta testata de generatii

Daca prepari o data aceasta focaccia, nu vei mai opta pentru painea din magazin.

Pulpe de pui cu oregano si salata de rosii cu feta

O friptura delicioasa langa o salata de rosii cu verdeata, feta si crutoane.

Paine cu scortisoara si stafide

O paine cu fructe, perfecta pentru micul dejun, cu unt si dulceata.

Supa crema de ciuperci

Ciupercile sunt o bogata sursa de proteine si nutrienti, iar in aceasta reteta sunt de-a dreptul delicioase.

Paine cu lapte

Este o reteta veche de paine alba, foarta buna pentru a fi intinsa cu unt si gem dimineata.

Paine irlandeza cu cartofi

Aceasta paine este foarte populara la micul dejun din Irlanda, insa se potriveste perfect si langa alte preparate.

Paine cu usturoi, reteta pe care ar trebui sa o incerci

Este cu siguranta cea mai buna reteta de paine cu usturoi si singura pe care ar trebui sa o incerci. O paine moale si plina de usturoi, in interior si crocanta în exterior.

Paine de malai cu ardei iute

E atat de buna incat o poti manca goala!

Paine neagra cu seminte

Semintele sunt foarte sanatoase, iar aceasta reteta de paine este modul ideal de a le incorpora in dieta zilnica.

Pappa al pomodoro - supa italieneasca

O supa groasa, traditionala din Italia, pentru un pranz usor.

Panzanella cu ciuperci

O salata traditionala italieneasca, facuta cu ciuperci pentru un plus de aroma.

Paine cu sfecla si feta

O reteta rapida de paine delicioasa, care iti va completa perfect mesele.

Paine Balcanica Cu Branza

O paine delicioasa pe care trebuie neaparat sa o incerci. Sfat: serveste-o langa o supa racoroasa de rosii.

Pain Perdu Cu Fructe

Daca te-ai saturat de un mic dejun traditional, incearca aceasta combinatie pentru prima masa a zilei.

Budinca Cu Marmelada Si Unt

O reteta clasica ce a fost reinventata prin adaugarea marmeladei pentru a o transforma intr-un desert extraordinar de gustos.

Budinca De Branza

Acest preparat este o combinatie intre sufleul de branza si budinca.

Pulpa De Miel Umpluta Cu Verdeturi, Nuci Macadamia Si Lamaie

Aceasta pulpa de miel are oasele indepartate, facand loc pentru o umplutura cu verdeata si gust de nuca. O idee noua, perfecta pentru friptura de Paste.

Paine Cu Budinca De Unt

Desertul copilariei este acum reinventat intr-o reteta delicioasa.

Sandviș cu brânză și salam, învelit în bacon

Sandvis cu branza si salam, invelit in bacon, o gustare pe cinste pentru un mic dejun rapid si delicios!

Sandvis Cu Avocado Si Branza

Cu o textura usor untoasa, acest sandvis este cea mai buna varianta pentru un mic dejun bogat in nutrienti.

Sandvis Cu Ou Si Branza

Cand nu poti alege intre oua si sandvis cu branza la micul dejun, combina cele doua variante pentru un preparat reconfortant.

Supa Frantuzeasca De Ceapa

Desi denumirea te duce cu gandul la un preparat sofisticat, aceasta este o supa ridicol de usor de facut.

Pui Panzanella

Uita de friptura clasica de pui! Incearca acest preparat, plin de arome!

Burgeri De Ton Cu Salata De Patrunjel Si Masline

Cine a spus ca burgerii nu pot fi sanatosi? Iata unii bogati in proteine si omega-3.

Paine Condimentata, Cu Spanac

Ce poate fi mai gustos decat o paine preparata in casa? Una bogata in seminte si legume!