Toamna nu are farmec fara preparatele din dovleac. Aceasta prajitura este delicioasa si merge cel mai bine daca este lasata in frigider peste noapte.
Timp total 1 oră și 35 minute
Ingrediente
- Pentru blat:
- 1 1/2 cani de faina
- 1/2 cana de unt
- 1/4 cana de zahar
- Pentru cheesecake:
- 230g crema de branza
- 1/4 cana zahar alb
- 1 ou
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- Pentru stratul de dovleac:
- 425g dovleac
- 350g lapte condensat
- 3/4 ceasca zahar
- 2 oua
- 3/4 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 220 grade C.2. Se amesteca faina, untul si 1/4 cana de zahar intr-un castron pana cand aluatul este bine amestecat. Se pune aluatul intr-o tava.
3. Se coace in cuptor pana cand crusta este usor aurie, timp de 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca. Se reduce temperatura cuptorului la 175 grade C. Se amesteca crema de branza, 1/4 cani de zahar, 1 ou si vanilie impreuna intr-un castron cu un mixer, pana cand compozitia este neteda.
4. Dovleacul se taie cubulete si se paseaza pana cand se formeaza un piure. Se amesteca cu laptele condensat, 3/4 cani de zahar, 2 oua, scortisoara, sarea si ghimbirul.
5. Se raspandeste uniform amestecul de crema de branza peste crusta racita. Se toarna amestecul de dovleac peste amestecul de crema de branza. Se coace in cuptor timp de aproximativ 60 de minute. Se raceste la temperatura camerei, apoi se lasa in frigider peste noapte.