Un desert sanatos si usor de preparat. Nici macar nu trebuie sa folosesti cuporul!

Batoane Cu Ciocolata Si Ovaz - Fara Coacere
Timp total 3 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 1 cana unt
  • 1/2 cana de zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 ccani de ovaz
  • 1 cana chipsuri de ciocolata
  • 1/2 cana unt de arahide

Mod de preparare

1. Se unge o tava.

2. Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu. Se adauga zahar brun si vanilie, apoi ovazul. Se fierbe la foc mic 2-3 minute, sau pana cand ingredientele sunt bine amestecate. Se pune jumatate din amestec ia tava. Se pastreaza cealalta jumatate pentru topping.

3. Intre timp, se topesc fulgii de ciocolata si untul de arahide intr-o cratita, la foc mic, amestecand frecvent pana la omogenizare. Se toarna amestecul de ciocolata peste crusta din tigaie si se distribuie uniform cu un cutit sau spatele unei linguri.

4. Se adauga amestecul de ovaz ramas peste stratul de ciocolata, apasand usor. Se acopera si se lasa la frigider 2-3 ore sau peste noapte. Se aduce la temperatura camerei inainte de se taia.