O reteta cu aroma proaspata pentru a satisface si cele mai sofisticate gusturi.

Scoici si risotto cu mazare si menta
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 15g unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 300g scoici
  • frunze proaspete de menta
  • Pentru risotto cu menta:
  • 1,2 litri supa de pui sau de legume
  • 75g unt
  • 8 cepe verzi, tocate fin
  • 225g orez risotto
  • 50ml vin sec alb
  • 225g mazare
  • 2 linguri de menta, tocata
  • 25g parmezan, ras

Mod de preparare

1. Se pune supa de pui sau de legume intr-o cratita, se da in fiert si se lasa la foc mic.

2. Se topesc 50 g unt intr-o tigaie medie, se adauga ceapa verde si se gateste usor timp de 1 minut. Se adauga orezul si se amesteca. Se adauga vinul si se fierbe, amestecand din cand in cand. Se adauga supa, treptat si se fierbe pentru 20-25 de minute sau pana cand orezul este "al dente".

3. Intre timp, se gateste mazarea intr-o cratita de apa cu sare si se fierbe timp de 4-5 minute, pana cand este fiarta. Se scurge bine. Se pun mazarea, untul ramas si menta intr-un blender pana cand se formeaza o pasta si se lasa deoparte.

4. Se pune o tigaie la incalzit, se adauga untul, uleiul de masline si jumatate din scoici si se gatesc timp de 1 minut, condimentand cu sare si piper. Se gatesc, apoi se epeta cu restul scoicilor.

5. Atunci cand orezul este gata, se amesteca piureul de mazare, parmezan, sare si piper. Se serveste alaturi de scoici, cu frunze de menta.