Gustarea dulce de seara!
Timp total 1 oră
Ingrediente
375g ciocolata neagra 2 1/2 cani zahar pudra 1 lingura ulei vegetal 2 linguri de lapte 1/4 lingurita esenta de mentaMod de preparare
1. Se unge o o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Se pune jumatate cantitatea tuturor ingredientelor intr-un castron si se baga la cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute sau pana se omogenizeaza, amestecand cu o lingura de metal la fiecare 30 de secunde.
3. Se toarna ciocolata peste tava pregatita. Se lasa la frigider timp de 15 minute sau pana se intareste.
4. Se cerne zaharul intr-un castron. Se adauga ulei si lapte pentru a forma o pasta groasa. Se baga la cuptorul cu microunde timp de 2-3 minute, sau pana la omogenizare, amestecand la fiecare 30 de secunde. Se adauga esenta de menta. Se lasa deoparte timp de 2 minute sa se raceasca usor. (Daca amestecul este prea gros, se adauga 1 lingura de lapte).
5. Se toarna amestecul de menta peste ciocolata, in tava, se raspandeste uniform cu o spatula. Se lasa la frigider timp de 15 minute sau pana cand se intareste.
6. Se pune ciocolata ramasa intr-un castron, la microunde timp de 1-2 minute sau pana se omogenizeaza, amestecand cu o lingura de metal la fiecare 30 de secunde.
7. Se toarna ciocolata peste stratul de menta. Se baga la frigider pana se intareste.
8. Se taie folosind un cutit cald si se serveste.