Un baton crocant, cu migdale lipicioase si curmale, perfect pentru a-ti da energie de dimineata.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 100g unt
- 50g zahar
- 190g faina
- Pentru topping:
- 60g unt
- 2 linguri de sirop auriu
- 60g zahar
- 2 linguri faina
- 100g fulgi de migdale
- 60 curmale, fara samburi, tocate
Mod de preparare
1. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt astfel incat sa depaseasca marginile. Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-un castron, se amesteca 100g de unt si zaharul, cu un mixer de electric pana cand este palid si pufos. Se adauga faina si amesteca intr-un aluat neted, folosind o lingura de lemn .2. Se pune aluatul in tava, presand usor. Se inteapa peste tot cu o furculita, apoi se coace in cuptorul incalzit timp de 10 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin.
3. Pentru topping, se topesc untul, siropul si zaharul intr-o cratita, la temperatura medie. Dupa topire, se adauga faina si se bate pentru a forma o pasta neteda, apoi se adauga migdalele si curmalele. Se amesteca pana se acopera uniform.
4. Se pune amestecul peste aluat, apoi se coace pentru inca 12-13 minute.
5. Se scoate din cuptor si, apoi, din tava. Se lasa sa se raceasca timp de aproximativ 10 minute, apoi se taie in 16 felii folosind un cutit ascutit. Se raceste complet inainte de servire.