Batoanele cu cereale sunt gustarea perfecta dintre mese.
Timp total 4 ore și 20 minute
Ingrediente
- 160g curmale, fara samburi
- 1/3 cana de ghimbir glasat
- 1/2 cana unt de arahide
- 1/2 cana miere
- 1 1/2 lingurite ghimbir
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 cani fulgi de ovaz
- 1 cana nuci, tocate
- 1/4 cana de seminte de dovleac
Mod de preparare
1. Se unge o tavasi se tapeteaza cu hartie de copt.2. Se pun curmalele si ghimbirul glasat intr-un blender si se maruntesc pana cand se formeaza un amestec o minge. Se transfera intr-un castron.
3. Se pun untul de arahide, miere, ghimbir, condimente amestecate si scortisoara intr-o cratita la foc mediu. Se gatesc, amestecand, timp de 3 minute sau pana la omogenizare. Se adauga amestecul de curmale. Se amesteca pentru a combina. Se transfera intr-un castron termorezistent. Se adauga ovaz, nuci si seminte de dovleac. Se amesteca bine. Se preseaza compozitia in tava pregatita. Se lasa la frigider timp de 4 ore. Se taie in batoane. Se serveste.