Batoanele cu cereale sunt gustarea perfecta dintre mese.

Batoane Cu Ovaz, Curmale Si Nuci
Timp total 4 ore și 20 minute

Ingrediente

  • 160g curmale, fara samburi
  • 1/3 cana de ghimbir glasat
  • 1/2 cana unt de arahide
  • 1/2 cana miere
  • 1 1/2 lingurite ghimbir
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 cani fulgi de ovaz
  • 1 cana nuci, tocate
  • 1/4 cana de seminte de dovleac

Mod de preparare

1. Se unge o tavasi se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se pun curmalele si ghimbirul glasat intr-un blender si se maruntesc pana cand se formeaza un amestec o minge. Se transfera intr-un castron.

3. Se pun untul de arahide, miere, ghimbir, condimente amestecate si scortisoara intr-o cratita la foc mediu. Se gatesc, amestecand, timp de 3 minute sau pana la omogenizare. Se adauga amestecul de curmale. Se amesteca pentru a combina. Se transfera intr-un castron termorezistent. Se adauga ovaz, nuci si seminte de dovleac. Se amesteca bine. Se preseaza compozitia in tava pregatita. Se lasa la frigider timp de 4 ore. Se taie in batoane. Se serveste.