Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 1/4 cana ulei de masline
- 3/4 cana de zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 2 oua
- 1 3/4 cani faina
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 cana de merisoare
- 1 1/2 cana fistic
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 150C.2. Intr-un castron mare, se amesteca ulei si zahar, pana la omogenizare. Se adauga extractele de vanilie si migdale, apoi se adauga ouale. Se combina faina, sare si praf de copt; se adauga treptat in amestecul de ou. Se adauga afine si fisticul.
3. Se imparte aluatul in jumatate. Se ung 2 tavi si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se dau la cuptor timp de 35 minute in cuptorul preincalzit, sau pana cand capata o culoare maro deschis. Se scot din cuptor si se pun deoparte sa se raceasca timp de 10 minute. Se reduce caldura cuptorului la 135C.
4. Se taie in felii groase. Se pun pe o parte pe hartia de copt. Se dau la cuptor aproximativ 8-10 minute, sau pana se usuca. Se lasa sa se raceasca.