Aceasta reteta indiana, Malai Kulfi, sau inghetata de migdale si fistic, iti va satisface pofta de dulce.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 397g lapte condensat
- 410g lapte evaporat
- 300ml frisca
- 1/4 lingurita de nucsoara
- esenta de vanilie
- 25g migdale macinate
- 25g fistic, macinat, plus fistic intreg pentru ornat
- menta proaspata, pentru ornat
Mod de preparare
1. Se pun laptele si smantana intr-o cratita mare si se dau in fiert. Se fierb timp de 15 minute, amestecand constant (amestecul trebuie ingrosat si redus). Se adauga nuscoara si esenta de vanilie, apoi se ia de pe foc si se raceste complet.2. Se adauga nucile macinate si se toarna in 8 x 100ml matrite (sau pahare de iaurt goale). Se ingheata timp de 6-8 ore.
3. Inainte de a servi, se tin matritele sub apa calda si se rastoarna pe platouri. Se decoreaza cu fistic si menta.