Foarte usor de facut, acesti biscuiti sunt perfecti pentru ceaiul de dupa-amiaza, sau pot constitui un mic-dejun langa o cafea fierbinte.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 125g unt
- 75g de zahar brun
- 75g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 ou
- 200g faina
- 50g cacao
- Pentru crema:
- 75g unt
- 150g zahar pudra
- 1 lingurita de lapte
- 1/2 lingurita esenta de menta
- 200g gem de coacaze negre
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pune untul, zahar brun si zahar pudra intr-un bol. Se bate cu o lingura de lemn sau mixer electric timp de cateva minute, pana cand capata o culoare palida. Se adauga vanilie si ou. Treptat, se adauga faina si cacao si se bate pana cand amestecul incepe sa se grupeze. Se framanta cu mainile, se inveleste in folie de plastic si se raceste timp de 45 de minute.2. Se scoate aluatul din frigider si se intinde pana la o grosime de 5 mm. Cu un pahar, se formeaza 16 cercuri.
3. Se aranjeaza biscuitii pe foile de copt si se coace timp de 12-14 minute. Se las sa se raceasca timp de cateva minute, apoi se lasa sa se raceasca complet.
4. Pentru a face crema, se bate untul cu zahar pudra, lapte si menta, cu un mixer, pana cand compozitia devine pufoasa. Se pune crema pe un biscuite, apoi 1 lingurita de gen, apoi se adauga un alt biscuite.