Începe-ți ziua cu o rețetă revigorantă: budincă de chia cu smoothie de coacăze. Află cum să combini aceste superalimente într-un mic dejun sănătos, delicios și plin de antioxidanți. Ideal pentru un boost de energie.

Budincă de chia cu smoothie de coacăze

Când vine vorba de deserturi sau mic dejunuri care să îmbine utilul cu plăcutul, budinca de chia cu smoothie de coacăze este o alegere inspirată. E o rețetă simplă, dar super gustoasă, care nu doar că te va face să te simți bine după ce o mănânci, dar e și plină de lucruri bune pentru sănătatea ta.

Semințele de chia sunt o sursă excelentă de fibre, proteine și acizi grași omega-3. Coacăzele adaugă o doză generoasă de antioxidanți, vitamine și minerale, făcând din acest desert o alegere nutritivă.

Ce e și mai cool la ea e că arată super fain în pahar, cu straturi de budincă și smoothie, unul peste altul, iar la final niște coacăze și frunze de mentă deasupra. pentru decor.

De asemenea, poți varia ingredientele în funcție de preferințe sau de sezon. De exemplu, poți înlocui coacăzele cu afine sau alte fructe de pădure sau poți adăuga extract de vanilie și scorțișoară în budinca de chia pentru un plus de aromă.

Rețeta de budincă de chia cu smoothie de coacăze

Ingrediente

Pentru budinca de chia:

  • 4 linguri de semințe de chia
  • 1 cană de lapte (poate fi de vacă, de migdale, de cocos, în funcție de preferințe)
  • 1 linguriță de miere sau sirop de agave (opțional, pentru îndulcire)

Pentru smoothie-ul de coacăze:

  • 200 grame de coacăze (proaspete sau congelate)
  • 1 banană (pentru a adăuga consistență și dulceață naturală)
  • 1/2 cană de lapte sau apă (în funcție de preferințe)
  • 1 linguriță de miere sau alt îndulcitor natural (opțional)

Pentru decor:

  • Câteva coacăze proaspete

Mod de preparare

Budinca de chia

Într-un bol, combină semințele de chia cu laptele și mierea sau siropul de agave, dacă folosești. Amestecă bine.

Lasă amestecul să se odihnească cel puțin 30 de minute sau, și mai bine, peste noapte în frigider. Semințele de chia vor absorbi lichidul și vor forma o textură gelatinoasă, specifică budincii.

Smoothie-ul de coacăze

În blender, adaugă coacăzele, banana, laptele sau apa și mierea. Blenduiește până când obții o consistență cremoasă și omogenă.

Asamblare

Pentru a crea un efect vizual plăcut și pentru a te bucura de combinația de texturi și arome, vei așeza ingredientele în pahar în straturi alternative.

Începe cu un strat de budincă de chia pe fundul paharului.

Adaugă un strat generos de smoothie de coacăze peste budinca de chia.

Repetă procesul, adăugând încă un strat de budincă de chia și apoi un altul de smoothie de coacăze.

Finalizează cu câteva coacăze proaspete pe deasupra pentru decor.

Benefiicii pentru sănătate

Budinca de chia cu smoothie de coacăze nu e doar gustoasă, dar vine și cu o grămadă de beneficii pentru sănătate.

Plină de fibre. Semințele de chia sunt super bogate în fibre. Asta înseamnă că te ajută să te simți sătul mai mult timp și îți țin în frâu pofta de mâncare. Plus, sunt bune pentru sistemul tău digestiv, ajutând la prevenirea constipației.

Antioxidanți. Coacăzele sunt pline de antioxidanți. Aceștia luptă cu radicalii liberi din corpul tău, ajutând la prevenirea unor boli și la întârzierea procesului de îmbătrânire.

Proteine. Semințele de chia sunt o sursă bună de proteine, ceea ce e perfect dacă încerci să mănânci mai puțină carne sau dacă ești vegetarian. Proteinele sunt esențiale pentru construirea și repararea mușchilor.

Omega-3. Semințele de chia sunt și o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt buni pentru inimă. Ajută la scăderea nivelului de colesterol rău și la creșterea celui bun, reducând riscul de boli de inimă.

Calciu. Dacă nu consumi multe produse lactate, semințele de chia sunt o alternativă bună pentru a-ți lua doza de calciu. Calciul e vital pentru oase și dinți puternici.

Energie. Datorită combinației de fibre, proteine și grăsimi bune, această rețetă e perfectă pentru a-ți oferi o doză de energie. E ideală dimineața, ca să îți începi ziua bine, sau după-amiaza, când simți că îți scade energia.

Îmbunătățește starea de spirit. Fructele de pădure, inclusiv coacăzele, pot avea un efect pozitiv asupra stării tale de spirit, datorită antioxidanților pe care îi conțin.