Cu coacaze, zmeura si capsuni, acest preparata este un desert de vara usor.

Trifle De Vara
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 175g coacaze rosii
  • 75g coacaze negre
  • 50g zahar
  • 100g zmeura
  • 100g capsuni, taiate in bucati mici
  • 6buc pandispan
  • 150ml crema de vanilie, gata preparata
  • 4 linguri smantana pentru frisca

Mod de preparare

1. Se pun coacazele, zaharul si 2 linguri de apa intr-o tigaie mica si se gatesc usor timp de 2-3 minute pana cand fructele sunt moi. Se lasa sa se raceasca.

2. Se pune zmeura intr-un castron si se zdrobeste usor cu o furculita. Se adauga coacezele si capsunile. Se scot 6 linguri de suc de fructe si se lasa deoparte.

3. Se taie fiecare bucata de pandispan in 3 felii subtiri. Se pune 1 felie in fiecare pahar si se imparte jumatate din amestecul de fructe intre pahare. Se acopera fiecare cu un alt strat de pandispan si fructele ramase. Se acopera cu restul de pandispan si o lingura din sucul de fructe.

4. Se pune putina crema in fiecare pahar si deasupra, o lingura de smantana. Se lasa sa se raceasca timp de o ora. Se serveste decorat cu coacaze rosii.