In traditia toscana, acesti biscuiti se servesc dupa cina, cu ceai sau cu vin.

Biscuiti Ricciarelli Cu Capsuni
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 300g migdale
  • 1 portocala - coaja rasa
  • 200g zahar pudra
  • 2 albusuri de ou
  • 100g capsuni, tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se pun migdalele pe o foaie de copt si se lasa la cuptor timp de 4-5 minute, apoi se racesc.

2. Se pun migdalele si coaja de portocala intr-un chopper si se maruntesc pana amestecul devine omogen, dar grosier. Se adauga jumatate din zaharul pudra.

3. Se bat albusurile pana cand isi pastreaza forma ferm, apoi adauga treptat zaharul pudra ramas. Se adauga amestecul de migdale si capsunile in bezea.

4. Folosind 2 lingurite, se imparte amestecul in ovaluri si se pun intr-o tava captusita cu hartie de copt, lasand loc pentru a se intinde putin. Se pudreaza usor cu zahar pudra si se coc timp de 12-15 minute, pana devin aurii, dar inca pufoase in centru. Se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra inainte de servire.