Biscuitii Ricciarelli, care provin din Siena, sunt in mod traditional oferiti sub forma de cadouri de Craciun in Italia. Aceasta nu este reteta traditionala de biscuiti, dar au un gust la fel de bun ca macaroons.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 250g migdale macinate
- 250g zahar pudra
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 albusuri de ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un bol mare, se combina ingredientele uscate. Intr-un castron mare separat, se bat albusurile pana se intaresc. Se adauga esenta de vanilie la ingrediente uscate, apoi se incorporeaza albusurile.2. Se ruleaza aluatul in forme de dimensiunea unor nuci, apoi se se trec prin zahar pudra. Se aplatizeaza usor in palme si se pun pe o foaie de copt, intr-o tava.
3. Se baga la cuptor si se lasa timp de 10-15 minute, pana cand biscuitii incep sa capete o culoare aurie. Se scot din cuptor.
4. Se lasa sa se raceasca complet pe tava, apoi se servesc.