Prăjitura Snickers este atât de apetisantă și de gustoasă încât poate deveni vedeta oricărei petreceri. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Prăjitura Snickers. Un desert divin căruia nu-i poți rezista

Cu un blat pufos, acoperit cu cremă de unt de arahide, caramel, ciocolată și alune prăjite sărate, desertul arată demn de cele mai pretențioase cofetării, deși modul de preparare este extrem de ușor, astfel că nu este necesar să aveți prea multă experiență în bucătărie pentru a obține acest dulce cu adevărat spectaculos.

Orice persoană care adoră ciocolata Snickers va adora această prăjitură, ce combină toate aromele celebrelor batoane. Acoperit cu glazură de ciocolată, caramel și alune, acest desert va atrage atenția tuturor invitaților la o petrecere.

Întrucât este foarte ușor de pregătit, desertul inspirat de batoanele de ciocolată Snickers poate fi pregătit și fără să aveți vreo ocazie specială, în weekenduri obișnuite sau chiar în timpul săptămânii, atunci când vă doriți un răsfăț culinar cu care să nu puteți da greș și care să nu vă dea bătăi de cap.

Cum se prepară prăjitura Snickers

Timp total 1 oră

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • O linguriță de cafea instant
  • 100 de mililitri de apă clocotită
  • 250 de grame de făină simplă
  • 75 de grame de pudră de cacao neagră
  • 250 de grame de zahăr tos
  • 100 de grame de zahăr brun deschis
  • O linguriță și jumătate de praf de copt
  • O linguriță de bicarbonat de sodiu
  • Un sfert de linguriță de sare
  • 150 de mililitri de ulei vegetal
  • Două ouă medii
  • Două lingurițe de esență de vanilie
  • 250 de mililitri de lapte bătut

Ingrediente pentru cremă

  • 100 de grame de unt nesărat
  • 300 de grame de zahăr pudră
  • O linguriță de esență de vanilie
  • 30 de mililitri de lapte
  • 100 de grame de unt de arahide

Ingrediente pentru decor

  • 40 de mililitri de sos caramel
  • 100 de grame de ciocolată Snickers, tăiată în bucăți mici
  • 15 grame de alune prăjite sărate

Mod de preparare

Cum se prepară blatul prăjiturii Snickers

Pregătirea aluatului este primul pas al acestei rețete. Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mic, amestecați cafeaua cu 100 de mililitri de apă clocotită și lăsați-o să se răcească.

Separat, într-un castron mare, puneți toate ingredientele uscate și amestecați. Faceți o adâncitură în centru și turnați acolo uleiul, esența de vanilie, ouăle, laptele bătut și amestecul de cafea. Amestecați până când obțineți o compoziție omogenă, destul de lichidă.

Turnați amestecul de ciocolată în forma pregătită și dați-l la cuptor pentru 30 sau 40 de minute. Blatul este gata când trece testul scobitorii. Mai exact, scobitoarea introdusă în centrul lui trebuie să iasă curată.

Atenție! Este important să lăsați blatul prăjiturii Snickers să se răcească în formă timp de un sfert de oră înainte de a-l scoate și a-l pune pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet.

Cum se prepară crema pentru prăjitura Snickers

Cât timp se răcește blatul, pregătiți crema. Puneți untul într-un bol mare și bateți-l până când devine neted și mai deschis la culoare. Adăugați zahărul pudră treptat, asigurându-vă că este bine încorporat. Crema de unt trebuie să fie foarte fermă.

Adăugați esența de vanilie, laptele și untul de arahide și bateți compoziția din nou până când obțineți o cremă de unt pufoasă.

Cum se montează prăjitura Snickers

După ce blatul se răcește, așezați-l pe farfuria sau platoul de servire. Întindeți crema de unt pe el, folosind o spatulă pentru a o netezi. În cazul în care caramelul este prea tare, încălziți-l în cuptorul cu microunde timp de 5 până la 10 secunde pentru a-l înmuia și a-l face mai ușor de turnat pe prăjitură. În cele din urmă, puneți pe prăjitură bucățile de Snickers și alunele.

Prăjitura Snikers poate fi păstrată până la cinci zile, dacă o țineți într-un recipient închis etanș, la temperatura camerei.

Această rețetă poate fi adaptată

În cazul în care nu vă numărați printre fanii batoanelor de ciocolată Snickers, puteți alege să vă inspirați din orice alt baton de ciocolată pe care îl preferați.

De exemplu, puteți schimba Snickers ca inspirație pentru această prăjitură cu batoanele de ciocolată Milky Way. În acest caz, nu trebuie decât să folosiți lapte condensat, sirop de ciocolată sau un strat gros de budincă în locul toppingului de caramel.