Brioșele nu sunt doar un desert delicios, ci pot fi și un aperitiv foarte apetisant. Există o mulțime de variante de a prepara brioșe în varianta sărată, care mai de care mai delicioase. Sunt perfecte pentru a fi servite pe post de aperitive, la o petrecere pentru copii sau pe post de mic dejun.

O rețetă de brioșe sărate vă propunem și noi, astăzi. Cu spanac și cheddar, aceste brioșe sunt delicioase și sănătoase și vor fi și pe placul copiilor. Se fac rapid și sunt delicioase atât calde, cât și reci. 

Brioșe aperitiv cu spanac și cheddar
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 1/2 cană făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • sare
  • 6 lingurițe unt topit
  • 1 ou
  • 1 cană lapte
  • 100 g spanac
  • 150 g cheddar sau orice brânză

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade. Dacă spanacul este proaspăt, opăriți-l în apă fiartă, după care îl scurgeți de apă și îl tocați mărunt. Dacă este congelat, doar îl scurgeți de apă.

Puneți toate ingredientele uscate într-un bol. Adăugați treptat untul topit, oul, laptele, spanacul și cheddar-ul dat pe răzătoare. Amestecați până când toate ingredientele sunt încorporate. Adăugați sare după gust.

Pregătiți forma pentru brioșe, pe care ați uns-o cu ulei sau cu unt. Puneți câte 2 lingurițe din compoziție în fiecare orificiu. Nu umpleți, pentru că brioșele vor mai crește și în timpul coacerii.

Dați la cuptor pentru 35 de minute sau până când brioșele s-au rumenit.

Poftă bună!