Dacă nu mai știți ce să pregătiți la micul dejun, sau pur și simplu căutați o variantă originală de a găti ouăle, rețeta aceasta vă va cuceri pe loc. Brioșe pufoase, cu bacon și cașcaval, perfecte ca gustare, aperitiv sau mic dejun.

Se fac rapid, sunt bune atât calde, cât și reci, iar copiii le vor adora. Aceste brioșe sunt o alternativă nemaipomenită dacă v-ați plictisit de clasica omletă, ouă ochiuri sau ouă fierte. 

Pentru aceste brioșe de ou aveți nevoie de o tavă pentru muffins, clasică, cu 12 forme. Poate fi de teflon sau de silicon. În funcție de dimensiunea tăvii și de adâncimea orificiilor pentru brioșe, cantitățile din rețetă vă vor ajunge la fix sau va mai rămâne compoziție. Dacă formele nu sunt foarte înalte, puneți 6 ouă în loc de 8 și mai puțină smântână. 

Brioșe cu ouă și bacon
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 150 g bacon sau șuncă
  • 250 g cașcaval ras
  • 8 ouă
  • 100 ml smântână de gătit
  • sare
  • piper
  • pătrunjel (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tocați mărunt ceapa și ardeiul, precum și baconul sau șunca.

Amestecați totul și puneți câte o linguriță în fiecare dintre cele 12 forme de muffins. Continuați până când terminați compoziția, astfel încât să fie distribuită uniform.

Bateți ouăle într-un bol, împreună cu sarea și piperul. Puneți smântâna lichidă și omogenizați. Turnați compoziția în forme, peste ardei, ceapă și bacon, lăsând puțin gol deasupra.

Dați pe răzătoare cașcavalul și puneți deasupra, în fiecare formă. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când s-a rumenit frumos.

Serviți reci sau calde, cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Poftă bună!