Prin pregătire la cuptor, bacon-ul se gătește perfect și face o crustă crocantă și delicioasă.

Mai mult, este foarte ușor de preparat, se face mult mai puțină mizerie decât dacă îl prăjiți și vă permite să faceți mai multe treburi în bucătărie până când este gata.

Dacă nu ați copt niciodată bacon, este momentul sa încercați!

Cu ce să serviți baconul? Ei bine, cu absolut orice! Inclusiv ouă poșate, ouă fierte moi și tari și ouă prăjite.

Bacon la cuptor în 5 pași simpli

Când vine vorba de bacon perfect, crocant, gătit uniform, cuptorul este cea mai bună varintă, deși cei mai mulți oameni nu au încercat niciodată, pentru că majoritatea preferă să-l gătească pe aragaz.

Astăzi vă vom arăta de ce ar trebui să vă schimbați obiceiurile și să gătiți bacon-ul în cuptor. Suntem convinși că dacă veți încerca această variantă, nu veți mai folosi niciodată plita atunci când vine vorba de bacon.

Gătitul pe plită creează stropi de grăsime peste tot și produce puncte fierbinți pe tigaie. Ceea ce înseamnă că anumite bucăți de bacon se pot găti mai repede decât altele. De aceea s-ar putea ca unele felii să fie gătite puțin prea mult, în timp ce altele sunt încă crude.

În cuptor, toate feliile de bacon se vor găti uniform și nici nu se va face mizerie din cauza stropilor.

Cum facem bacon la cuptor in 5 pași

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C.
  2. Tapetați o tavă mare cu hârtie de copt.
  3. Așezați feliile de bacon în tavă.
  4. Gătiți bacon-ul timp de 18-20 de minute sau până când este crocant.
  5. Scoateți bacon-ul din cuptor și transferați-l pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.

Avantajele bacon-ului la cuptor

În primul rând, puteți găti pentru mai multe persoane, un adevărat câștig atunci când vorbim despre mesele de sărbători sau când aveți invitați. 

În al doilea rând, se face mult mai puțină mizerie decât dacă ați praji feliile de bacon în tigaie.

În cele din urmă, gătitul în cuptor vă permite să faceți mai multe sarcini în bucătărie. Pentru că, odată ce puneți tava în cuptor, aveți aproximativ 15 minute în care puteți, de exemplu, să faceți o omletă, o tranșă de clătite sau vafe.

Este mai sănătos bacon-ul la cuptor?

Iată câteva motive pentru care este mai bine să gătiți bacon-ul în cuptor decât pe aragaz:

  • Unul dintre lucrurile grozave despre coacerea bacon-ului folosind această metodă este că grăsimea se scurge, ceea ce înseamnă că va avea mai puține calorii.
  • Un alt pas care trebuie făcut pentru ca preparatul să fie și mai sănătos este îndepărtarea grăsimii rămase cu un prosop de hârtie. În acest fel se reduce și mai mult numărul de calorii, iar, gustul nu va fi deloc afectat, pentru că feliile de bacon vor deveni și mai crocante.

În timp ce bacon-ul copt este, fără îndoială, mai sănătos decât baconul prăjit, este totuși plin de grăsime. Savurați-l cu moderație ca o componentă gustoasă a unei diete echilibrate.

Atunci când vorbim de bacon, ideal este să-l servim alături de alte proteine ​​slabe, fructe, cereale integrale sau legume pentru o masă completă.

Alte sfaturi despre cum să gătim bacon-ul

Tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. Puneți feliile de bacon deasupra și gătiți.

Ar trebui să puneți bacon-ul pe un grătar pentru a-l găti? Nu neapărat. Noi am încercat și diferența este neglijabilă. În plus, trebuie curățat grătarul după răcire.

200 de grade C este tempertura perfectă atât pentru baconul tăiat obișnuit, cât și pentru feliile mai groase. Încălziți cuptorul și gătiți bacon-ul timp de 18-20 de minute sau până când este crocant. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți este să rotiți tava la jumătatea timpului de preparare pentru a vă asigura că se gătește uniform.

Și țineți cont de faptul că feliile de bacon vor continua să devină crocante odată ce se usucă.

Ce să faceți cu grăsimea rămasă în tavă? Păstrați-o!

Dacă cumpărați bacon organic, luați în considerare să păstrați grăsimea rămasă în urma preparării.

Nu numai că se poate folosi pentru a da aromă diferitelor feluri de mâncare, dar are un punct de ardere ridicat, ceea ce înseamnă că este mult mai sănătoasă pentru prăjire.

IATĂ CUM SĂ O DEPOZITAȚI:

  • După ce ați gătit bacon-ul, îl scoateți pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.
  • Tapetați o sită fină cu un alt prosop de hârtie și turnați grăsimea fierbinte, prin sită, într-un borcan de sticlă.

Atenție! Este important să folosiți recipient de sticlă și nu plastic, deoarece veți topi plasticul cu grăsimea fierbinte.

Deci la ce se folosește grăsimea de la bacon? Aproape la orice. Se poate folosi pentru a prăji ouăle și aproape orice fel de carne. De asemenea, dă o aroma delicioasă legumelor sotate.

Rețeta de bacon la cuptor

Preparare 5 minute
Gătire 15 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 8 felii de bacon 

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, apoi puneți feliile de bacon una lângă alta în tavă.

Gătiți bacon-ul timp de 18-20 de minute sau până când devine crocant. Scoateți tava din cuptor și transferați bacon-ul cu un clește pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.

Dacă păstrați grăsimea rezultată în urma gătirii, tapetați o sită fină cu un prosop de hârtie. Apoi puneți sita peste un recipient de depozitare din sticlă și turnați grăsimea prin sită. Acoperiți recipientul și păstrați-l în frigider până la utilizare.

Tips & Tricks

Vă rugăm să rețineți că toate cuptoarele gătesc ușor diferit. Cel mai bine este să fiți cu ochii pe tavă după 10 minute de preparare, astfel încât să fiți siguri că feliile de bacon vor fi gătite exact așa cum vă place.

Calorii și valori nutriționale

O porție de 2 felii de bacon la cuptor are 366 calorii.

  • Calorii

    366kcal

  • Proteine

    11g

  • Carbohidrați

    1g

  • Grăsimi

    34g

  • Grăsimi saturate

    11g

  • Colesterol

    58mg

  • Sodiu

    582mg

  • Potasiu

    174mg

  • Vitamina A

    35IU

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.

Cum se păstrează bacon-ul la cuptor

Depozitare. Bacon-ul la cuptor va rezista la frigider 3 până la 5 zile. Dacă începe să miroasă sau să-și schimbe aspectul, trebuie aruncat.

Reîncălzire. Se încălzesc feliile de bacon în tavă, la cuptor la 180 de grade C.

Congelare. Păstrați feliile de bacon într-un recipient ermetic, în congelator, timp de până la 3 luni. Scoateți și dezghețați feliile după cum doriți.