Briosele sunt perfecte pentru micul dejun, insa le poti lua si la pachet pentru un brunch la locul de munca.
									Timp total 45 minute
								
														Ingrediente
- 2 cani faina
 - 1/2 cesti zahar
 - 2 lingurite praf de copt
 - 2 lingurite scortisoara
 - 1 lingurita nucsoara
 - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
 - 1/2 lingurita de sare
 - 3/4 cana de zer
 - 1/2 cana ulei
 - 2 oua
 - 2 lingurite extract de vanilie
 - 2 kilograme de pere - decojite si taiate
 - 1 cana de nuci tocate
 - Pentru toppind:
 - 3 linguri zahar
 - 2 linguri nuci macinate
 - 1/2 lingurita scortisoara
 
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung 14 forme de briose.2. Se cern faina, 1/2 cana de zahar, praful de copt, 2 lingurite de scortisoara, nucsoara, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un castron mare.
3. Se amesteca zerul, uleiul, ouale si extractul de vanilie intr-un bol separat. Se toarna in amestecul de faina si se incorporeaza. Se adauga perele si nucile taiate in aluat.
4. Se pune compozitia in formele de briose.
5. Se amesteca 3 linguri de zahar, nuci macinate si 1/2 lingurita de scortisoara intr-un castron mic pentru a face topping-ul. Se presara uniform peste briose.
6. Se coc in cuptorul preincalzit pana cand o scobitoare inserata in centru iese curata, aproximativ 20-25 de minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute inainte de a scoate briosele.