Briosele sunt perfecte pentru micul dejun, insa le poti lua si la pachet pentru un brunch la locul de munca.

Briose cu vanilie si pere
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1/2 cesti zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 3/4 cana de zer
  • 1/2 cana ulei
  • 2 oua
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 kilograme de pere - decojite si taiate
  • 1 cana de nuci tocate
  • Pentru toppind:
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri nuci macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung 14 forme de briose.

2. Se cern faina, 1/2 cana de zahar, praful de copt, 2 lingurite de scortisoara, nucsoara, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un castron mare.

3. Se amesteca zerul, uleiul, ouale si extractul de vanilie intr-un bol separat. Se toarna in amestecul de faina si se incorporeaza. Se adauga perele si nucile taiate in aluat.

4. Se pune compozitia in formele de briose.

5. Se amesteca 3 linguri de zahar, nuci macinate si 1/2 lingurita de scortisoara intr-un castron mic pentru a face topping-ul. Se presara uniform peste briose.

6. Se coc in cuptorul preincalzit pana cand o scobitoare inserata in centru iese curata, aproximativ 20-25 de minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute inainte de a scoate briosele.