Briosele sunt perfecte pentru micul dejun, insa le poti lua si la pachet pentru un brunch la locul de munca.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 2 cani faina
- 1/2 cesti zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de sare
- 3/4 cana de zer
- 1/2 cana ulei
- 2 oua
- 2 lingurite extract de vanilie
- 2 kilograme de pere - decojite si taiate
- 1 cana de nuci tocate
- Pentru toppind:
- 3 linguri zahar
- 2 linguri nuci macinate
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung 14 forme de briose.2. Se cern faina, 1/2 cana de zahar, praful de copt, 2 lingurite de scortisoara, nucsoara, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un castron mare.
3. Se amesteca zerul, uleiul, ouale si extractul de vanilie intr-un bol separat. Se toarna in amestecul de faina si se incorporeaza. Se adauga perele si nucile taiate in aluat.
4. Se pune compozitia in formele de briose.
5. Se amesteca 3 linguri de zahar, nuci macinate si 1/2 lingurita de scortisoara intr-un castron mic pentru a face topping-ul. Se presara uniform peste briose.
6. Se coc in cuptorul preincalzit pana cand o scobitoare inserata in centru iese curata, aproximativ 20-25 de minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute inainte de a scoate briosele.