Este o budinca asemanatoare cu turta dulce, dar are fulgi de ovaz, oferindu-i o textura usor catifelata.

Budinca Cu Pere Coapte Si Sirop Auriu Cu Mirodenii
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 75g unt
  • 175g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingura de praf de copt
  • 2 lingurite de ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 1/2 lingurita mix de condimente
  • 150g ghimbir ras
  • 100g zahar brun
  • 2 linguri de sirop auriu
  • 2 lingurite melasa
  • 2 oua, batute
  • 50g fulgi de ovaz
  • smantana
  • Pentru pere si sirop auriu:
  • 150g sirop auriu
  • 1/2 lingurita mix de mirodenii
  • 1 lamaie mare - sucul
  • 3 pere de coapte
  • 25g unt

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung niste forme de budinca cu unt si se pun pe o tava de copt. Se cern faina, bicarbonatul, praful de copt, ghimbirul, nucsoara, mirodeniile si un varf de sare intr-un castron. Se pun untul, zaharul, 2 linguri de sirop auriu si melasa intr-o tigaie mare, apoi se incalzeste usor, amestecand, pana cand este neted. Se adauga ghimbirul ras, apoi se incorporeaza in amestecul de faina, cu ouale, fulgi de ovaz si 150ml de apa calda. Se imparte amestecul in mod egal in forme si se coace timp de 20 de minute.

2. Intre timp, se inclazeste intr-o tigaie, siropul auriu, mirodeniile amestecate si sucul de lamaie timp de un minut, la foc mic.

3. Se curata perele si se taie in 4. Se topeste untul intr-o tigaie neacoperita si se adauga peretele, la foc mediu, timp de 2-3 minute, intorcandu-le din cand in cand. Se adauga un strop de sirop auriu condimentat si se gateste timp de 1-2 minute.

4. Se pune budinca in boluri incalzite si se adauga perele. Se cerne putin de sirop si se serveste cu inghetata sau frisca.