O reteta clasica ce a fost reinventata prin adaugarea marmeladei pentru a o transforma intr-un desert extraordinar de gustos.
Timp total 1 oră și 25 minute
Ingrediente
- 8 felii de paine alba groase
- 80g unt, inmuiat
- 200g marmelada
- 50g stafide
- 4 oua, plus 2 galbenusuri
- 50g zahar
- 400ml lapte
- 200ml smantana lichida
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita scortisoara
- 40g zahăr demerara
Mod de preparare
1. Se intinde unt si marmelada pe o parte a fiecarei felii de paine cu unt, apoi se taie in 4 triunghiuri egale. Se aranjeaza painea intr-un vas de copt, suprapunand triunghiurile. Se presara stafide deasupra.2. Se bat ouale si galbenusurile, zaharul, laptele, smantana, nucsoara si scortisoara intr-un castron, apoi se toarna uniform pese paine. Se inveleste in folie, apoi se lasa la rece timp de cel putin o ora.
3. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se presara budinca cu zahar, apoi se coace timp de 1 ora sau pana cand painea este aurie.