Marmelada da acestei rulade un gust racoritor si foarte aromat. Am mentionat ca este usor de facut?
Timp total 45 minute
Ingrediente
- unt, pentru gresare
- 4 albusuri
- un varf de cutit de bitartrat de potasiu
- 190g zahar pudra
- 2 lingurite malai
- 1 lingura zahar pudra
- 1 lingurita otet balsamic
- 2 portocale mari - coaja rasa fin
- 60g alune, usor prajite si fin tocate
- 300ml smantana
- 1/4 lingurita esenta de portocale (optional)
- 4 linguri marmelada
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge o tava si se tapeteaza cu foaie de de copt suficient de mare pentru a acoperi si laturile.2. Se pun albusurile de ou si bitartratul de potasiu intr-un castron mare. Folosind un mixer, se bat pana cand se fac spuma. Treptat, se adauga zaharul, amestecand constant.
3. Se cern malaiul si zaharul pudra peste bezea si se incorporeaza usor, folosind o lingura mare de metal. Se adauga otetul si se amesteca astfel incat sa nu-si piarda volumul. Se toarna bezeaua in tava de copt preparata, niveland cu o spatula si se coace in cuptor timp de 20 de minute.
4 Se pune hartie de copt pe o suprafata de lucru si se cerne putin zahar pudra. Se scoate foaia de rulada, se pune peste zahar si se lasa sa se raceasca complet.
5. Se amesteca coaja de portocala si nucile tocate fin si se imprastie jumatate din cantitate peste Pavlova. Se bate smantana intr-un bol cu esenta de portocale pana cand se formeaza varfuri moi. Se incorporeaza marmelada in smantana, cate o lingura, si se intinde uniform pe foaie, lasand o distanta de un centimetru de margini. Se ruleaza usir, cu atentie, cu ajutorul hartiei de copt. Se pune pe un platou, se imprastie restul amestecului de nuci pe mijlocul ruladei si se cerne zahar pudra. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii groase si se serveste.