O budinca delicioasa, acoperita cu un sos fin si cremos. Desertul perfect!

Budinca De Curmale
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

  • 2 cani curmale deshidratate, tocate
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 80g unt
  • 1 cana de zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 1 1/2 cani de faina
  • 300ml smantana
  • Sos:
  • 1 cana de zahar brun
  • 300ml smantana
  • 100g unt

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe laterale.

2. Se pun curmalele si 1 1/2 cani de apa intr-o cratita, la foc mare. Se da in fiert. Se ia de pe foc. Se adauga bicarbonat de sodiu (amestecul va face bule si va creste in volum). Se pune deoparte timp de 10 minute sa se raceasca.

3. Se transfera amestecul intr-un blender. Se adauga unt, zahar si vanilie. Se amesteca pana la omogenizare. Se adauga oua si fainasi se amesteca. Se toarna in tava pregatita. Se da la cuptor timp de 50-55 de minute. Se lasa in tava timp de 10 minute.

4. Intre timp, pentru a face sosul, se pun zaharul, smantana si untul intr-o cratita, la foc mediu. Se gateste, amestecand, timp de 5 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat. Se fierbe la foc mic, neacoperit, timp de 5 minute sau pana se ingroasa putin. Se serveste budinca calda cu sos si frisca.