Atunci când ai poftă de ceva dulce, răcoritor, dar nu ai chef să stai în fața cuptorului, un desert fără coacere te scoate din impas. Este și cazul acestui desert despre care vorbim astăzi, o budincă delicioasă cu banane și vanilie. Sună bine, nu-i așa?

Budinca aceasta este perfectă mai ales vara, atunci când aveți musafiri, pentru o aniversare sau pur și simplu când vă e poftă de ceva dulce. Deși este un desert ușor de făcut, arată foarte bine și are un aspect pretențios, ca să nu mai vorbim despre gust!

Puteți pune și alte fructe în loc de banane, pentru a personaliza rețeta. De asemenea, puteți asambla prăjitura în recipiente mici, pentru a fi savurate individual. 

Budincă de vanilie cu banane și frișcă

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 1 cutie lapte condensat
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • o cutie pișcoturi sau fursecuri
  • 4 banane
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare

Puneți într-un bol laptele, budinca de vanilie și laptele condensat și amestecați bine cu mixerul, până când s-a omogenizat. Dați amestecul la frigider.

Într-un alt vas, puneți frișca lichidă, vanilia și zahărul și bateți cu mixerul până când frișca a căpătat consistență și volum. Păstrați o treime din frișcă pentru decor, iar restul o veți amesteca cu budinca de vanilie.

Pentru a asambla desertul, puneți un strat de biscuiți/ fursecuri/ pișcoturi pe fundul unui vas înalt. Urmează un strat de felii de banane, după care un strat de budincă de vanilie și tot așa.

Repetați procedeul până când ați terminat ingredientele sau ați umplut vasul. Decorați cu frișcă la final. Lăsați la rece cel puțin 2-3 ore înainte de a servi.

Poftă bună!