Această budincă de chia cu banane se face din doar 3 ingrediente simple și poate fi servită la micul dejun, ca desert sau ca o gustare. Consistentă și cremoasă, este extem de sănătoasă, dar și ușor de făcut și delicioasă!

Budincă de chia cu banane - extrem de sănătoasă și ușor de făcut

Este posibil să fiți deja familiarizați cu această budincă de chia cu lapte de vacă. Dar pentru că rețetele de budincă de chia nu sunt niciodată prea multe, trebuie să știți că această budincă de de chia cu banane reprezintă cea mai bună variantă a budincii vegane.

Semințele de chia sunt pline de fibre, proteine, Omega 3, vitamine și minerale esențiale. În plus, laptele vegetal neîndulcit poate oferi mult calciu și nutrienți, cu puține calorii și grăsimi.

Adăugarea de fructe proaspete, îndulcitori naturali și o mână mică de granola, nucă de cocos sau cacao vor avea ca rezultat o budincă de chia ce este atât sănătoasă, cât și delicioasă!

Ingrediente de care veți avea nevoie

În această rețetă de budincă de chia cu banane, semințele de chia, piureul de banane și laptele de migdale sunt amestecate și lăsate la rece, creând un desert sau o gustare savuroasă, vegană.

Aveți nevoie de doar 3 ingrediente:

Semințe de chia - reprezintă ingredientul magic și se vor îngroșa după câteva ore de înmuiere în lapte, rezultând o budincă groasă și cremoasă. Ele sunt destul de ușor de cumpărat în zilele noastre și pot fi găsite în majoritatea magazinelor alimentare importante. Dacă nu, le puteți comanda și online.

Banane - cu cât acestea sunt mai coapte, cu atât vor fi mai bune și mai dulci. Și, cel mai probabil, nu veți mai simți nevoia să adăugați nici un alt tip de îndulcitor, deoarece bananele coapte sunt suficient de dulci. Dacă descoperiți că bananele nu s-au copt atât de mult, există varianta de a adăuga puțin sirop de arțar pur pentru a îndulci budinca de chia.

Lapte de migdale - alegeți varianta neîndulcită, fără zahăr adăugat. Puteți alege orice tip de lapte vegan preferați, cum ar fi cel de migdale, nucă de cocos, caju sau soia. Dacă doriți să încercați o budincă de chia foarte groasă și cremoasă, este recomandat să adăugați lapte de cocos.

Cum se prepară budinca de chia cu banane

Este cel mai ușor mic dejun pe care îl puteți pregăti. Singura parte grea este să așteptați câteva ore pentru a se răci și a se întări. Dar merită pe deplin!

Pur și simplu începeți prin a face bananele piure într-un castron mare, adăugați apoi semințele de chia și laptele și amestecați totul bine pentru a se combina perfect.

Acoperiți, amestecați de două ori din jumătate în jumătate de oră și apoi depozitați-o la frigider pentru a se fixa, timp de aproximativ 6 ore. Este foarte important să nu săriți peste acest ultim pas de amestecare, altfel veți avea ca rezultat o supă în loc de o budincă.

Cele două runde de amestecat budinca, la fiecare 30 de minute, au un rol foarte important, întrucât acest lucru face ca semințele de chia nu se ducă la fundul vasului, rezultând astfel o budincă lichidă. Atunci când amestecați, se vor răspândi uniform și se vor gelifica.

Rețeta de budincă de chia cu banane

Timp total 6 ore

Ingrediente

 • 2 banane mari foarte coapte
 • 500 ml de lapte de midgale, de cocos sau de caju, neîndulcit
 • 6 linguri de semințe de chia

Opțional

 • 2 – 4 linguri de sirop de arțar
 • 1/2 – 1 linguriță de extract de vanilie

Pentru orrnat

 • fulgi de cocos
 • felii de banane
 • cacao sau ciocolată neagră rasă

Mod de preparare

Într-un castron mediu, se adaugă bananele și se pasează bine, se pun laptele și semințele de chia, apoi se amestecă bine.

Lăsați să se odihnească aproximativ 30 de minute și amestecați bine, repetați încă o dată acest proces, amestecând din nou după 30 de minute. Așa cum am spus, este un pas important, deoarece semințele trebuie amestecate o dată sau de două ori înainte de a se gelifica și a se întări complet. Dacă nu se amestecă, amestecul va fi asemenea unei supe. Acoperiți și lăsați la frigider pentru cel puțin 6 ore sau chiar peste noapte.

Serviți cu banane feliate, fulgi de nucă de cocos, cacao ori ciocolată rasă.

De ce să mănânci budincă de chia cu banane

Consumul de budincă de chia cu banane poate avea următoarele beneficii pentru sănătate:

 • Semințele de chia sunt o sursă bună de omega-3 acizi grași, fibre și proteine
 • Bananele sunt o sursă bună de potasiu, vitamina B6 și vitamina C
 • Budinca de chia cu banane poate ajuta la menținerea unui nivel sănătos de zahăr din sânge, deoarece semințele de chia pot ajuta la încetinirea absorbției carbohidraților
 • Fibrele din semințele de chia și banane pot ajuta la menținerea unei digestii sănătoase
 • Potasiul din banane poate ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase
 • Vitamina B6 din banane poate ajuta la menținerea unui sistem nervos sănătos
 • Vitamina C din banane poate ajuta la întărirea sistemului imunitar

Cum se păstrează budica de chia cu banane

Budinca de chia cu banane va rămâne proaspătă în frigider până la 5 zile, ceea ce o face ideală pentru micul dejun și în zilele următoare.