Un desert sofisticat, dar usor de preparat!

Budinca Snickers
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 225g faina
  • 40g lapte praf
  • 110g zahar pudra
  • 25g cacao
  • 90g unt
  • 180g smantana
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 95g unt de arahide
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 100g zahar brun
  • 165g dulce de leche
  • inghetata de vanilie
  • arahide prajite si sarate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se ung 4 forme de budinca. Se pun pe o tava de copt.

2. Se amesteca faina, laptele praf, zaharul pudra, cacao si 1/2 lingurita de sare intr-un castron. Intr-un castron separat, se amesteca untul topit, smantana, lapte, vanilie, ou si unt de arahide pana la omogenizare. Treptat, se incorporeaza compozitia in amestecul de faina, apoi se adauga ciocoata topita.

3. Se imparte amestecul in formele de budinca. Se presara zahar brun uniform peste partea de sus a fiecarei budinci. Se toarna cu atentie 80 ml cu apa clocotita peste partea de sus. Se da la cuptor timp de 18 minute. Se lasa deoparte timp de 10 minute sa se raceasca usor.

4. Se stropesc cu dulce de leche si se servesc cu inghetatade vanilie si arahide prajite.