Atunci când ai poftă de ceva dulce, eventual fără coacere, un cheesecake simplu este cea mai bună idee. Iar dacă îl combini și cu puțin unt de arahide și batoanele tale de ciocolată preferate, rezultatul e absolut delicios.
Astăzi vă propunem un altfel de cheesecake, cu bucățele de alune și caramel. Puteți face această rețetă într-o mulțime de alte feluri și să înlocuiți batoanele Snickers cu Twix, Mars, Kit Kat, Kinder sau orice altceva vă place. Varianta noastră preferată rămâne însă cea cu Snickers.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 375 g biscuiți digestivi
- 80 g unt
- 3 lingurițe de zahăr
- 5 batoane Snickers (sau bomboane Snickers la pungă)
- 250 g mascarpone
- 250 ml frișcă lichidă
- 120 g unt de arahide
- 250 g zahăr pudră
- sirop de ciocolată (opțional)
Mod de preparare
Amestecați biscuiții fărâmați cu untul topit și cele 3 lingurițe de zahăr. Când se formează o pastă, o puneți într-o tavă rotundă și o apăsați bine, astfel încât fundul tăvii să fie acoperit uniform.Tăiați batoanele Snickers cubulețe, dacă folosiți batoane. Dacă folosiți bomboane, le puteți pune întregi.
Puneți într-un bol brânza mascarpone, untul de arahide și zahărul pudră. Mixați până când obțineți o cremă omogenă.
Separat, bateți frișca lichidă cu mixerul până când capătă volum și consistență. Amestecați frișca și crema mascarpone și puneți trei sferturi din bucățile de Snickers. Amestecați totul și turnați peste baza de biscuite.
Decorați cu bucățile de Snickers rămase și cu sirop de ciocolată și dați la frigider pentru 2-3 ore înainte de a servi.
Poftă bună!