Un desert sicilian clasic, caruia este greu sa-i rezisti.
Timp total 2 ore și 20 minute
Ingrediente
- 200 g faina
- 20g zahar pudra
- 35g untura
- 1 ou
- 60 ml vin alb
- ulei de floarea-soarelui
- 75g ciocolata alba, topita
Crema ricotta:
- 500g ricotta
- 35g zahar pudra
- 1 lamaie - coaja rasa
- 1 portocal - coaja rasa
- 1 lingurita esenta de vanilie
Crema de lamaie:
- 175g zahar pudra
- 5 galbenusuri de ou
- 2 lamai - coaja si sucul
- 90g unt
Mod de preparare
1. Pentru umplutura de ricotta, se amesteca ricotta si zahar pudra intr-un mixer pana la omogenizare. Se transfera intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca pentru a combina. Se acopera si se raceste.2. Se combina faina si zaharul pudra intr-un castron. Se adauga untura, si se freaca pana cand amestecul seamana cu un pesmet. Intr-un castron separat, se amesteca oul si vinul alb, apoi se toarna in amestecul de faina si se amesteca pana cand se formeaza un aluat. Se pune in folie de plastic si se lasa in frigider timp de 1 ora.
3. Intre timp, pentru crema de lamaie, se combina zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie si sucul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se amesteca timp de 10 minute sau pana cand se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga unt. Se trece printr-o sita fina intr-un vas curat, se acopera cu folie de plastic si se raceste complet.
4. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mar. Pe o suprafata presarata cu faina, se imparte aluatul in 10 bucati egale si se intinde pana la o grosime de 2 mm. Se taie sub forma de cerc. Se gateste cate un cannoli, ungand cu ulei o forma cilindrica pentru a se gresa. Se infasoara aluatul in jurul formei, avand grija sa se sigileze. Se prajeste aluatul timp de 2-3 minute, pana devine auriu. Se scot si se scurg pe un prosop de hartie. Se repeta cu cannoli ramase.
5. Se umplu folosind un sprit sau o lingura. Se decoreaza cu ciocolata alba si coaja de lamaie. Se serveste cu crema de lamaie.