Fursecuri Cu Ness, O Gustare Careia Nu Ii Poti Rezista
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 2 cani faina
  • 1 1/2 lingurita amidon de porumb
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 ceasca de unt
  • 1 3/4 ceasca zahar brun
  • 1 ou
  • 2 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri de ness
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175 grade.

2. Se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, amidonul de porumb si sarea intr-un bol.

3. Intr-un castron separat, se amesteca untul topit, esenta de vanili, zaharul brun, oul si scortisoara.

4. Se amesteca faina cu untul topit pana se formeaza un aluat. Se acopera vasul cu folie de plastic si se raceste aluatul in frigider timp de cel putin o ora.

5. In timp ce aluatul este in frigider, se combina ness-ul, zaharul si zaharul brun intr-un bol mic.

6. Dupa racirea aluatului, se ruleaza sub forma unor bile si se trec prin amestecul de ness, apoi se pun intr-o tava pe care s-a pus foaie de copt. Se coc timp de 10 minute.

7. Se scot si se lasa sa se raceasca inainte de servire.