Cârnații sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoare de Crăciun și Revelion. Un preparat tradițional românesc, cârnații de porc, aromați și afumați, sunt delicioși atunci când sunt proaspăt preparați de voi, în casă.
Chiar dacă stați la bloc, puteți prepara cârnați proaspeți la voi acasă. Găsiți în orice supermarket membrane pentru umplut, iar carnea de porc proaspătă este și ea disponibilă la discreție în perioada aceasta. Dacă aveți gosodărie, va fi mai simplu să îi afumați.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 8 kg carne tocată
- 250 g usturoi
- 150 g sare
- 20 g piper
- 200 g paprika dulce
- foi de dafin
- 100 g cimbru
- 15-16 m intestine de porc
Mod de preparare
Dați carnea de porc prin mașina de tocat. Aveți nevoie de o carne cu grăsime, pentru că aceasta va da gust și farmec cârnaților. Fără grăsime, cârnații vor ieși uscați și fazi.Zdrobiți usturoiul și tocați mărunt, la cuțit, foile de dafin. Puneți usturoiul și condimentele peste carnea de porc și amestecați bine, cu mâinile, până când carnea s-a omogenizat bine cu mirodeniile. Dacă mai este nevoie, mai adăugați condimente după gust.
Lăsați carnea să stea la rece o jumătate de oră, după ce ați frământat-o bine cu toate ingredientele. Între timp, pregătiți mațele pe care le veți umple. Spălați bine mațele de porc cu apă rece, de câteva ori.
Pregătiți mașina pentru umplere sau robotul de bucătărie. Umpleți cârnații având grijă să nu se spargă. Lăsați cârnații să se usuce natural, după care îi puteți afuma sau păstra ca atare, la congelator.