Tochitura de porc este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți face din carne de porc. Este foarte bună cu mămăliguță și ou ochi și sunt atâtea feluri de a o pregăti, încât o puteți adapta foarte ușor la gusturile și preferințele voastre. 

Tochitura poate fi făcută în mai multe feluri, poate conține și organe de porc (ficat), iar cârnații pot să lipsească dacă nu vă plac. Varianta pe care v-o prezentăm astăzi este una simplă, doar cu carne macră și cârnați afumați, care dau un gust aparte tochiturii. Aceștia sunt ingredientul cheie, iar aroma de fum va face diferența. 

Tochitură de porc cu cârnați afumați
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 500 g carne macră de porc
  • 300 g cârnați afumați
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin roșu
  • 200 g suc de roșii
  • 1/2 linguriță paprika
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • mămăligă
  • 1 ou ochi
  • brânză telemea

Mod de preparare

Tăiați carnea de porc cubulețe. Puneți carnea la călit în puțin ulei și, după câteva minute, adăugați vinul roșu și foile de dafin, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă până când se evaporă vinul. Mai adăugați apă dacă este cazul, astfel încât carnea să fie acoperită de lichid.

Puneți cimbrul, sucul de roșii, sare, piper și amestecați. Tăiați cârnații felii groase și adăugați-i în vas. Mai lăsați la foc 30 de minute, până când cârnații s-au gătit.

La final, puneți paprika și usturoiul zdrobit și opriți focul. Tochitura de porc este gata și poate fi servită cu mămăliguță, ou ochi și brânză rasă.

Poftă bună!