Tochitura cu carne de porc și pui este un fel de mâncare tradițional, gustos, ce îi va impresiona, fără doar și poate, pe cei care se vor așeza la masă și care promite un festival de gusturi, fiind un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Tochitură cu carne de porc și pui

Deși este pregătit în numeroase bucătării mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, acest preparat poate fi gătit în orice zi, pentru că rețeta este foarte ușoară și rapidă.

Rețeta de tochitură cu carne de porc și pui

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Ceafă de porc
  • Piept de pui
  • Cârnați proaspeți
  • Cârnați afumați
  • Șuncă afumată
  • Două pahare de vin
  • Un pahar de suc de roșii
  • Sare
  • Piper
  • Usturoi

Mod de preparare

Dacă vrei să faci această rețetă de tochitură cu carne de porc și pui, va trebui să urmezi câțiva pași deloc complicați.

Se taie carnea cuburi și se pune la prăjit într-un vas cu puțin ulei. În momentul în care începe să se rumenească, se adaugă cele două pahare de vin, se acoperă vasul și se fierbe la foc mic până scade.

Se toarnă apoi paharul de suc de roșii, se adaugă condimentele – cantitățile vor varia în funcție de preferințele fiecăruia – și se amestecă cu grijă. Se lasă la fiert la foc mic până scade și carnea începe să se rumenească. La final, se pune și usturoiul pisat sau tăiat mărunt.

Cu ce se mănâncă tochitura

Tochitura cu carne de porc și pui se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra, împreună cu o porție de mămăligă peste care așezați un ou ochi presărat cu brânză. Acest fel de mâncare se potrivește de minune cu un pahar cu vin roșu sau vin fiert.