Cartofii sunt o idee bună, ieftină și la îndemână de fiecare dată când vreți să preparați ceva rapid sau o garnitură care să se potrivească la orice. Și există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu aveți cum să vă plictisiți de ei. 

Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi scăldați în condimente și arome, care vă vor trimite cu gândul la bucătăria indiană. Așa cum le spune și numele, cartofii Bombay sunt un preparat cu specific oriental, delicios și foarte ușor de făcut. 

Cartofi Bombay
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 lingurițe ulei de măsline
  • 1/2 linguriță boabe de muștar
  • 1/4 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță chilli
  • sare
  • piper
  • 400 g cartofi

Mod de preparare

Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe și puneți-i la fiert în apă cu un praf de sare. Lăsați cartofii să fiarbă 10-15 minute, cât să fie pătrunși, dar să nu se sfărâme.

Puneți uleiul într-un vas pe foc. Adăugați boabele de muștar și condimentele. Căliți condimentele în ulei timp de un minut, după care adăugați cartofii. Mai lăsați la foc mediu 4-5 minute, sau până când cartofii sunt rumeniți și acoperiți uniform de condimente.

Dați focul la minim, acoperiți vasul cu un capac și mai lăsați pe foc 5 minute. Serviți cartofii Bombay pe post de garnitură sau simpli.

Poftă bună!