Legume in desert? Aceasta combinatie te va uimi!

Negresa Cu Cartofi Dulci Si Cioolata Neagra
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 100g unt
  • 25g cacao
  • 300g ciocolata neagra
  • 60ml ulei de floarea soarelui
  • 250g zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua, plus 3 galbenusuri de ou suplimentare
  • 200g faina
  • 300g de cartofi dulci, decojiti, fierti, piure, raciti
  • Crema de cartofi si artar:
  • 300g de cartofi dulci, decojiti, fierti, piure, raciti
  • 60ml sirop de artar
  • 1 lingurita ienibahar
  • 375g mascarpone

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

2. Se pun untul, cacao si 250g de ciocolata intr-un castron termorezistent asezat peste o cratita cu apa ce fierbe la foc mic, amestecand pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca.

3. Se amesteca ulei, zahar, vanilie, ou si galbenusurile de ou intr-un bol. Se adauga faina, apoi amestecul de ciocolata, cartof dulce si restul de ciocolata, tocata. Se toarna aluatul in tava pregatita si se coace timp de 30 de minute sau pana cand se intaresc marginile. Se raceste complet in tava. Se congeleaza timp de 30 de minute.

4. Intre timp, pentru crema de cartofi dulci, se combina cartofi cu siropul de artar si ienibahar intr-un castron. Se adauga mascarpone. Se servesc negresele cu crema.